Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CFR Cluj l-a prezentat oficial pe Jorge Costa, noul antrenor al echipei

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe Jorge Costa, noul antrenor al echipei

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe Jorge Costa, noul antrenor al echipei
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Mai 2011   •   16:14

Noul antrenor al lui CFR Cluj, fostul internaţional portughez Jorge Costa (39 de ani), a fost prezentat oficial duminică, în cadrul unei conferinţe de presă. Tehnicianul lusitan a semnat un contract pe un an cu formaţia din Gruia, cu opţiune de prelungire pe încă unul.

 
Am făcut cunoştinţă cu jucătorii. Principala mea calitate ca om şi ca antrenor e ambiţia. Chiar dacă voi avea un joc destul de organizat, ţin mult la spectacol. De aceea am adus jucători latini”, a declarat noul antrenor al clujenilor.
 
Jorge Costa a asistat sâmbătă la meciul CFR - Steaua, din ultima etapă a Ligii I, dar a refuzat să comenteze evoluţia clujenilor. „Nu comentez evoluţia echipei. Când mă uit în spate şi văd câte trofee a obţinut CFR în ultimii ani, realizez că e un club de succes, care îşi propune din nou titlul la anul. M-am consultat cu conducerea asupra jucătorilor care au venit deja sau care vor veni. Treaba mea e să lucrez, mă interesează să fim cât mai organizaţi tactic şi ce le voi cere e să dea totul în fiecare meci”, a explicat lusitanul.
 
Prezent şi el la conferinţa de presă, preşedintele Iuliu Mureşan a vorbit despre transferurile clujenilor în această vară. „Confirm sosirile lui Sougou, Lionn şi Renan. Sougou a lucrat cu Jorge Costa şi e foarte încântat de venirea lui. Voi anunţa în zilele următoare încă două transferuri şi s-ar putea să vină şi un român. Vor pleca şapte jucători: portarii Stăncioiu şi Amadio, Piccolo, Leo Veloso, Emil Dică, Cristi Bud şi Batin. Costa mi-a zis şi de alţi doi jucători care ar putea pleca”, a spus oficialul CFR-ului.
 
În ceea ce îl priveşte pe noul antrenor, Iuliu Mureşan a declarat: „Probabil, până acum în România, nu a mai antrenat o personalitate ca Jorge Costa. El mi-a promis că echipa va sta foarte bine în teren şi că niciodată nu va intra la joc nemotivată. După un campionat care a fost un eşec total pentru noi, am găsit un antrenor care să schimbe situaţia. De trei luni ne ocupăm să găsim antrenor. Vom avea mai mulţi jucători sud-americani în sezonul viitor şi de aceea ne-am orientat spre un antrenor portughez”.
 
Jorge Costa va lucra la Cluj alături de Jaime Magalhaes, Francisc Dican, Ionuţ Moşteanu, toţi antrenori secunzi, Pietro Spinosa, care va lucra cu portarii, şi Paolo Potocnik, preparator fizic.
 
Noul tehnician al CFR-ului este una din legendele lui FC Porto, alături de care a cucerit 23 de trofee, printre care Cupa UEFA şi Liga Campionilor, sub comanda lui Jose Mourinho. Şi-a început cariera de tehnician la Sporting Braga, trecând şi pe la Olhanense, pe care a promovat-o şi a reuşit să o menţină în prima ligă, şi Academica Coimbra.

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Iuliu Muresan Liga I
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close