Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CFR simte în premieră gustul înfrângerii în Liga Campionilor. Bordeaux - Cluj 1-0

CFR simte în premieră gustul înfrângerii în Liga Campionilor. Bordeaux - Cluj 1-0

CFR simte în premieră gustul înfrângerii în Liga Campionilor. Bordeaux - Cluj 1-0
22 Oct 2008   •   23:48

Clujenii de la CFR nu au reuşit miercuri seară să spele ruşinea rezultatelor obţinute în ultimul timp de formaţiile româneşti în cupele europene. Pentru asta ar fi avut nevoie de o victorie la Bordeaux, ce ar fi apropiat formaţia ardeleană de primăvara Ligii Campionilor. Vicecampioana Franţei a jucat însă foarte bine şi a reuşit să se impună la limită, scor 1-0, graţie autogolului marcat de Cadu în minutul 55 al reprizei secunde.
După o victorie la Roma şi un egal pe teren propriu cu Chelsea, CFR Cluj a pierdut primul meci în Liga Campionilor, însă continuă să ocupe poziţia a doua în clasamentul grupei A, profitând şi de victoria lui Chelsea, scor 1-0, cu AS Roma.
Bordeaux a obţinut o victorie meritată, totuşi, după un meci slab făcut de CFR Cluj, care a fost departe de evoluţiile remarcabile din primele două etape ale competiţiei. Pentru antrenorul Maurizio Trombetta este primul eşec de când a preluat pe CFR, după 4 victorii şi 4 egaluri.
CFR va juca revanşa cu Bordeaux pe 4 noiembrie, la Cluj, în etapa a patra a grupelor Champions League.
Clasament grupa A:
1. Chelsea - 7 puncte
2. CFR Cluj - 4 puncte
3. AS Roma - 3 puncte
4. Bordeaux - 3 puncte
Comentariul partidei:
Minutul 90+1. Allou Diarra intră urât la Peralta şi CFR Cluj beneficiază de o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral dreapta. Culio execută, dar mult peste poarta lui Rame. Eroul de pe Olimpico din Roma nu poate să aducă pentru CFR Cluj un rezultat de egalitate.
Minutul 89. Trică cere o lovitură liberă la un duel cu un adversar, dar arbitrul consideră că a simulat. Mijlocaşul CFR-ului vede astfel al doilea cartonaş galben şi este eliminat.
Minutul 86. Trică execută o lovitură liberă. Mingea ajunge la Mureşan, care şutează. Mingea este respinsă în corner, iar Dani trimite peste poartă în urma executării loviturii de la colţ.
Minutul 83. Pasă de geniu a lui Gourcouff pentru Gouffran. Acesta şutează pe lângă poarta noastră.
Minutul 76. Wendel execută periculos o lovitură liberă. Stăncioiu se întinde şi respinge. CFR Cluj nu găsesşte soluţii pentru apărarea francezilor.
Minutul 71. Intervenţie excelentă a lui Mureşan. Wendel a fost la un pas de a scăpa singur cu Stăncioiu, dar a fost oprit de Mureşan, prin fault, cu preţul unui cartonaş.
Minutul 64. Wendel execută periculos un corner, în careul clujenilor, iar Cadu este aproape de un al doilea autogol. Respinge in extremis Stăncioiu.
Minutul 57. Juan Culio vede cartonaşul galben. El a cerut o sancţiune disciplinară pentru un adversar care l-a faultat, însă protestele nu au fost pe placul arbitrului.
Minutul 55. 1-0. Cadu greşeşte impardonabil şi Bordeaux deschide scorul. Fundaşul lui CFR îl încurcă pe Stăncioiu la o centrare a lui Gourcouff şi trimite în propria poartă.
Minutul 50. Gourcouff înşiră trei jucători pe jos. Şutul său este blocat de De Souza.
Minutul 47. Bordeaux continuă ofensiva din prima repriză. Chamakh trece de Tony şi trage la poartă, însă şutul este prea slab pentru a-i pune probleme lui Stăncioiu.
Final de repriză la Bordeaux, unde formaţia gazdă şi CFR Cluj se află la egalitate, scor 0-0. Un rezultat care, în mod evident, avantajează campioana României, mai ales că francezii au dominat debutul partidei.
Minutul 45. Stăncioiu apără excelent un şut al lui Gourcouff. Orice greşeală ar fi însemnat un gol pentru gazde.
Minutul 42. Cadu are o intrare nu tocmai plăcută la un adversar. Îl loveşte cu cotul în săritură şi arbitrul îl sancţionează cu cartonaş galben.
Minutul 37. Pereira îl angajează pe Culio care şutează din câţiva metri în Rame. Acelaşi Rame care are ceva de împărţit cu Galiassi şi vede cartonaşul galben.
Minutul 30. Bordeaux răspunde imediat cu un contraatac fulgerător, încheiat cu un şut pe lângă poarta lui Stăncioiu.
Minutul 28. Culio execută o lovitură liberă de partea dreaptă. Mingea este întoarsă de Kone spre marginea careului de unde Mureşan reia cu capul. Puţin peste poartă. Ocazie importantă pentru CFR Cluj!
Minutul 22. Obertan cade în careu şi cerşeşte un penalty. Arbitrul face semn ca jocul să continue. Cluj pleacă pe contră, dar Chalme faultează dur şi vede cartonaşul galben.
Minutul 21. Sixto Peralta opreşte cu mâna un atac al francezilor. La semnalizarea asistentului, arbitrul în sancţionează pe "clujean". Lovitura liberă rezultată nu reprezintă un pericol pentru ardeleni.
Minutul 20. Prima mare ocazie a meciului este trecută în dreptul lui Gourcouff. Şut de la 25 de metri, în dreapta lui Stăncioiu, însă pe lângă poartă.
Minutul 18. Centrare excelentă a lui Tony, pentru Trică. Acesta reia cu capul de la marginea careului, în braţele lui Rame. Era offside însă.
Minutul 13. Trică execută o lovitură liberă de pe partea stângă. Respinge Diawara, până la Kone, care însă pierde balonul.
Minutul 7. Bordeaux continuă atacurile. Bellion primeşte o minge în careu, dar lovitura sa de cap este imprecisă. Mai mult, atacantul francezilor îl faultează şi pe Tony.
Minutul 3. Yohann Gourcouff centrează periculos în careu, dar mingea îl loveşte în spate pe un coechipier şi CFR Cluj scapă cu bine.
Minutul 1. A început partida de la Bordeaux!
Au evoluat echipele:
Bordeaux: 16. Ulrich Ramé (căpitan) - 21. Matthieu Chalmé, 14. Souleymane Diawara, 27. Marc Planus, 6. Franck Jurietti - 4. Alou Diarra, 5. Fernando - 26. Gabriel Obertan (7. Yoan Gouffran, 61), 8. Yoann Gourcuff, 11. David Bellion (17. Wendel, 61) - 29. Marouane Chamakh. Antrenor: Laurent Blanc.
CFR Cluj: 44. Eduard Stăncioiu - 2. Tony, 20. Ricardo Cadú (căpitan), 27. Andre De Sousa ''Galiassi'', 33. Alvaro Pereira - 6. Gabriel Mureşan, 8. Sixto Peralta - 7. Sebastián Dubarbier (29. Cleidimar Magalhaes ''Didi'', 75), 10. Eugen Trică, 19. Juan Emanuel Culio - 17. Yssouf Koné (28. Emmanuel Kone, 86). Antrenor: Maurizio Trombetta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Liga Campionilor
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close