Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cine este Marcel Pușcaș, candidat la președinția FRF

Cine este Marcel Pușcaș, candidat la președinția FRF

Cine este Marcel Pușcaș, candidat la președinția FRF
17 Apr 2018   •   20:32

Născut la Oradea, în 12 octombrie 1960, Puşcaş a început fotbalul la clubul Crişul Oradea, debutând în Liga I în anul 1978 la FC Bihor.

De-a lungul carierei sale de fotbalist, a mai evoluat ulterior la formaţiile Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte, Steaua Mizil.

Cele mai mari satisfacţii le-a cunoscut la Steaua, echipă cu care a câştigat un titlu naţional şi o Cupă a României în sezonul 1984-1985.

În palmaresul său de jucător figureză o singură prezenţă la echipa naţională a României, el evoluând în meciul amical România - RDG (scor 1-0) din 1983 când selecţionerul de atunci, Mircea Lucescu, l-a introdus pe teren pentru 18 minute.

Absolent al IEFS şi al Facultăţii de Mecanică din cadrul Academiei Militare, Puşcaş a început cariera de tehnician în 1988, când a fost antrenor-jucător la CS Târgovişte în Liga a II-a.

Ulterior, după obţinerea categoriei I de antrenor, în 1992 a preluat Rapid Bucureşti, formaţie pe care a reuşit să o califice după 18 ani în cupele europene.

După episodul Rapid, el a abandonat cariera de antrenor pentru cea de conducător activând iniţial în cadrul AJF Bihor pentru ca mai apoi să fie numit preşedinte al clubului Viitorul Oradea. Între 1996 şi 1998 a ocupat funcţia de preşedinte al FC Steaua Bucureşti, perioadă în care gruparea roş-albastră a câştigat două titluri, o Cupă şi o Supercupă a României.

Marcel Puşcaş a activat şi ca impresar, el deţinând licenţă FIFA de agent de jucător între 2002 şi 2004.

De asemenea, candidatul la preşedinţia FRF a realizat în decursul ultimilor ani emisiuni TV, el colaborând cu mai multe posturi de televiziune, radio, precum şi publicaţii sportive.

În 2014 a candidat pentru aceeași funcție, însă Pușcaș a renunțat la candidatură chiar în cadrul Adunării Generale de alegeri, pentru a-l susține pe Răzvan Burleanu, cel care avea să câștige alegerile. Ulterior, Pușcaș a fost cooptat în echipa administrativă a FRF. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Casa Albă amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament
x close