Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Circ înainte de Timişoara - Dinamo. Oficialii echipelor ameninţă cu neprezentarea dacă nu se aduc arbitri străini

Circ înainte de Timişoara - Dinamo. Oficialii echipelor ameninţă cu neprezentarea dacă nu se aduc arbitri străini

Circ înainte de Timişoara - Dinamo. Oficialii echipelor ameninţă cu neprezentarea dacă nu se aduc arbitri străini
20 Noi 2009   •   20:16

După ce Federaţia Germană de Fotbal a renunţat să îl mai trimită pe arbitrul Manuel Grafe să oficieze derby-ul etapei a 14-a din Liga I, din cauza contestaţiilor verbale ale lui Marian Iancu şi Cristi Borcea, Vasile Avram s-a văzut în imposibilitatea de a mai furniza un arbitru străin la partida FC Timişoara - Dinamo Bucureşti.

După Germania, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a primit apoi refuzul federaţiilor din Spania, Franţa, Anglia şi Italia, fiind nevoit să trimită nişte cereri şi către Serbia, Bulgaria, Moldova şi Polonia. Vasile Avram este însă sceptic în privinţa unui răspuns pozitiv din partea acestora şi l-ar fi desemnat, ca măsură de precauţie, pe Sebastian Colţescu.

Măsura a fost aspru contestată de oficialii celor două cluburi, precum şi de Dumitru Dragomir, care a somat (?!) CCA să aducă arbitri străini. "Nu sunt la curent cu ceea ce a cerut Liga Profesinistă de Fotbal în legătură cu arbitrii de la meciul FC Timişoara - Dinamo. Trebuie să mă interesez şi eu la FRF să văd despre ce e vorba. Am făcut tot posibilul să aducem o brigadă din străinătate. Ne-a refuzat toată lumea. Nimeni nu vrea să arbitreze! Am discutat cu cei din România şi ştim cine va conduce meciul. Să nu-mi dea mie sfaturi nimeni, că ştiu ce am de făcut", a declarat Avram.

Marian Iancu, patron FC Timişoara
"Sunteţi siguri că este Colţescu? Anunţul oficial nu este făcut de cei de la CCA, eu nu cred că el va conduce acest meci. 100% va fi o brigadă străină pentru că asta am cerut! Dacă vom fi arbitraţi de români, este încălcarea gravă a unei decizii a Comitetului Executiv, aşa că avem tot dreptul să nu ne prezentăm la acest meci. Timişoara nu va juca în derby dacă sunt arbitri români! Eu nu am contestat brigada din Germania, ci doar am semnalat că brigada a fost numită înainte ca noi să facem cererea pentru arbitri străini".

Cristi Borcea, director executiv Dinamo Bucureşti
"Nu ne prezentăm pe teren, am respectat regulamentele şi aşteptăm să ni se răspundă în acelaşi mod. Ceea ce face CCA în acest moment este o încălcare gravă a regulamentelor!"

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF
"Comitetul executiv al FRF a hotărât ca până la sfârşitul turului ediţiei de campionat 2009-2010 ca în situaţia în care două cluburi participante la competiţia fotbalistică Liga 1 îşi exprimă voinţa şi convin ca jocul dintre ele din cadrul etapei de campionat să fie condus de arbitrii din străinătate. CCA are obligaţia să ia act de această înţelegere şi să delege o brigadă de arbitrii din străinătate".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Iancu vasile avram Cristi Borcea
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close