Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CNSAS nu a discutat niciodată cazul Gică Popescu. Dragomir: E o înscenare a "lupilor tineri" din FRF

CNSAS nu a discutat niciodată cazul Gică Popescu. Dragomir: E o înscenare a "lupilor tineri" din FRF

CNSAS nu a discutat niciodată cazul Gică Popescu. Dragomir: E o înscenare a "lupilor tineri" din FRF
29 Iun 2009   •   17:30

Misterul apariţiei informaţiei că Gheorghe Popescu a fost informator al Securităţii, într-un moment în care fostul mare sportiv a lăsat să se înţeleagă că va candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, continuă.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, Gică Popescu a declarat că nu a semnat în prezenţa unui ofiţer al Securităţii decât un act prin care îşi lua angajamentul să apere interesele ţării, ?un act general, pe care îl semna toată lumea?. ?Baciul? suspectează că dosarul său a fost cel mai probabil ?fabricat? de către un ofiţer al Securităţii.



La câteva ore după apariţia informaţiei în presă, surse din CNSAS au declarat pentru Mediafax că în colegiu nu a fost discutat niciodată cazul fotbalistului Gică Popescu şi, prin urmare, nu a fost emisă vreo decizie în legătură cu acesta. ?Nu există vreo decizie de colaborare sau necolaborare pe vechea lege, şi nici vreo notă de constatare sau adeverinţă de necolaborare pe noua lege de funcţionare a instituţiei?, au declarat pentru Mediafax surse din CNSAS.

Sursa citată a explicat însă că nu doar angajaţii CNSAS au acces la arhivă, ci, potrivit legii, CNSAS acreditează drept cercetători persoane având ?calificare academică?, care conform legii ?au obligaţia să respecte şi să ocrotească viaţa intimă, familială şi privată? a persoanelor menţionate în documentele pe care le consultă. Altfel CNSAS poate retrage acreditarea cercetătorilor care utilizează documentele puse la dispoziţie în alte scopuri decât cele exclusiv ştiinţifice.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, are şi el o teorie şi spune că scandalul din jurul fostului fundaş este creat de ?lupii tineri? de la FRF care vor să-l compromită pe fostul internaţional român. ?Gică Popescu avea 16, 17 ani atunci. Nici nu nu ştia să dea buna ziua, dar să colaboreze cu securitatea. Asta este de când a început scandalul cu lupii tineri de la Federaţie, ei sunt pe ducă şi vor să-l compromită pe Gică Popescu, căci era singurul care venea din urmă?, a declarat preşedintele LPF, pentru Mediafax.

Simţindu-se cu musca pe căciulă, Florin Prunea i-a răspuns lui Dumitru Dragomir, într-o intervenţie telefonică la Sport.ro. ?Dragomir spune numai tâmpenii. 99% din ce spune el sunt minciuni, debitează numai prostii şi încearcă să inducă în eroare. Spune bazaconii şi este grav că el, care are atâtea funcţii, nici nu ştie că pentru funcţia de prim vice-preşedinte al FRF nu este aleasă, ci este numită de preşedintele Federaţiei. Eu nu am nici o legătură cu scandalul dosarului lui Popescu. Mie mi-au fost cerute de CNSAS anumite date şi eu am răspuns. Ce trebuia să fac??, a spus Florin Prunea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dumitru Dragomir Gica Popescu CNSAS
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close