Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Comisia de Recurs a LPF a respins memoriul giuleştenilor. Rapid merge la TAS

Comisia de Recurs a LPF a respins memoriul giuleştenilor. Rapid merge la TAS

Comisia de Recurs a LPF a respins memoriul giuleştenilor. Rapid merge la TAS
23 Apr 2010   •   14:47

Comisia de Recurs a Ligii Profesionisite de Fotbal a respins memoriul clubului Rapid la decizia Comisiei de Disciplină, potrivit căreia formaţia Rapid a pierdut, cu 0-3, meciul cu FC Timişoara, deoarece i-a folosit pe jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, informează site-ul lpf.ro.

Potrivit sursei citate, Comisia de Recurs a LPF a luat această hotărârea cu unanimitate de voturi din următoarele considerente:
"1. La data de 4.03.2010, jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan erau legitimaţi la echipa Sportul Studenţesc din liga a II-a, din punctul de vedere al documentelor depuse la autorităţile fotbalistice competente.
2. Echipa Rapid III a fost înfiinţată prin procedurile AMFB pe 5.03.2010. De la aceeaşi dată, jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan sunt legitimaţi la echipa Rapid III din liga a IV-a, competiţie organizată de AMFB.
3. Din momentul înfiinţării echipei Rapid III (5.03.2010) şi pînă la ora disputării partidei Rapid -Timişoara, Rapid nu a cerut LPF viza anuală, care dă drept de joc în Liga I jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan.
În acest sens a fost pronunţată hotărîrea 166 din 30.03.2010 a CSL, rămasă irevocabilă, nefiind atacată la TAS.

Decizia iniţială fusese luată în 9 aprilie, după ce LPF a considerat că jucătorii rapidişti Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc în partida disputată la 5 martie şi încheiată cu victoria rapidiştilor cu scorul de 1-0. FC Rapid a făcut recurs la această decizie, iar acesta a fost analizată, vineri, de comisia de resort din cadrul LPF.

Nicolae Manea a declarat la Antena 3 că Rapid Bucureşti îşi va căuta dreptatea în acest caz la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. "Mă aşteptam ca cei de la Recurs să respingă memoriul Rapidului. Acum vom merge la TAS, acolo unde avem cu adevărat şanse să câştigăm. Altceva nu este nimic de comentat. Arbitrul a verificat toate legitimaţiile, a dat drumul la joc, iar din punctul meu de vedere rezultatul corect e cel din teren. Cine a făcut greşeala, să plătească, dar Rapid nu a greşit cu absolut nimic", a declarat şi Ioan Andone, tehnicianul Rapidului.

Conform site-ului LPF, echipa Rapid III a fost înregistrată la AMFB (în liga a IV-a) pe 5.03.2010, dată la care trebuia aplicată, pe carnetele de legitimare, şi viza anuală ce permite jucătorilor să joace în Liga I. Însă din ziua înregistrării echipei Rapid III şi până în prezent nu există înregistrată la LPF nici o cerere de acordare a vizei anuale formulate de către SC FC Rapid SA Bucureşti pentru Varga şi Bălan.

Astfel, viza anuală aplicată de LPF pe legitimaţiile celor 2 jucători pe data de 04.03.2010 nu este valabilă, jucatorii putând evolua doar la Rapid III.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacian Varga Rapid Bucureşti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close