Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Copos nu mai este interesat de bani şi vinde clubul Rapid pe 1 euro

Copos nu mai este interesat de bani şi vinde clubul Rapid pe 1 euro

Copos nu mai este interesat de bani şi vinde clubul Rapid pe 1 euro
Sursa foto: george copos
22 Sep 2009   •   15:02

Patronul Rapidului, George Copos, a declarat pe blogul personal că nu vrea să ceară mai mult de un euro persoanei care va cumpără clubul. Cuvântul "a cumpăra" este, totuşi, unul aproximativ, având în vedere că Rapidul, la care se efectuează un audit zilele acestea, are datorii de aproximativ 10 milioane de euro către stat şi diverşi creditori. Va găsi Copos oare pe cineva care să plătească 10.000.001 euro pentru Rapid?
Aflat în postura de investitor la Rapid de 16 ani, George Copos se declară îndrăgostit de culorile alb-vişinii. Cu toate acestea, criza financiară nu l-a iertat nici pe Copos, iar clubul trebuie vândut unor persoane cu o putere financiară mai mare. Şi preţul nu este unul piperat, ci este doar un euro. O nimica toată comparativ cu cele 30 de milioane de care omul de afaceri declară că le-a investit în club în anii petrecuţi la club. 40 de milioane, am putea spune, dacă s-ar apuca să plătească datoriile grupării de sub podul Grant.
"În acest stadiu al negocierilor cu grupul de investitori germani, conform celor convenite cu partenerii noştri, nu putem da mai multe detalii, însă în niciun moment nu s-a pus problema unei eventuale sponsorizări urmate apoi de negocieri concrete de vânzare. Aşa cum am afirmat în repetate rânduri, doresc ca, la finalizarea negocierilor, preţul clubului să fie de 1 (un) leu, în condiţiile în care investiţiile noastre în ultimii 16 ani reprezintă circa 30 milioane de euro. Important este ca Rapidul să-şi achite toate obligaţiile financiare şi să fie gestionat de către nişte investitori cu mai multă putere financiară decât am eu în acest moment. Indiferent de ce se va întâmpla, spre deosebire de alţii, atâta timp cât voi trăi, inima mea va fi alături de culorile alb-vişinii", a declarat George Copos, pentru sursa citată.
"În principiu, vânzarea clubului presupune preluarea de către cumpărători a obligaţiilor financiare pe care clubul le are faţă de bugetele statului şi de alţi creditori. În momentul de faţă se desfăşoară un audit la Rapid, care va stabili cu exactitate valoarea acestor obligaţii. Personal, apreciez că ele se vor ridica la aproximativ 10 milioane de euro. Din această sumă, o bună parte va merge la bugetele statului pentru stingerea datoriilor restante faţă de stat din anul 2008. Cealaltă parte va merge către creditori. Este adevărat că printre aceştia se numără şi societăţi comerciale aparţinând holdingului Ana", a conchis patronul din Giuleşti.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Copos FC Rapid vanzare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close