Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cornel Buta, primul fotbalist român bolnav de gripă porcină. Poli Iaşi îşi închide porţile

Cornel Buta, primul fotbalist român bolnav de gripă porcină. Poli Iaşi îşi închide porţile

Cornel Buta, primul fotbalist român bolnav de gripă porcină. Poli Iaşi îşi închide porţile
Sursa foto: cornel buta
10 Noi 2009   •   15:47

Jucătorul Politehnicii Iaşi, Cornel Buta, a fost diagnosticat, marţi cu virusul A H1N1, responsabil cu gripa de tip nou. Preşedintele clubului, Cristian Stărică, este cel care a făcut tulburătorul anunţ, la scurt timp după aceasta luând o altă decizie importantă. Politehnica Iaşi îşi va sista activitatea, cel mai probabil, timp de şapte zile, pentru a opri propagarea virusului între jucători.
"Cornel Buta a fost diagnosticat ca purtător al virusului AH1N1. Jucătorul s-a simţit foarte rău săptãmâna trecută şi a făcut un control la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Acum, Cornel se simte mult mai bine, dar el rămâne purtător al acestui virus. Ţinând cont că alţi şase jucători au acuzat stări febrile şi că au stat împreună cu Buta în cantonament, s-ar putea ca şi ei să se fi infectat cu acelaşi virus", a anunţat conducerea clubului din Copou, pentru Mediafax.
Buta nu a mai putut să joace de pe 1 noiembrie, când a fost utilizat de Petre Grigoraş în meciul cu Dinamo. În răstimp, alţi şase jucători au început să manifeste unele din simptomele gripei. Ieşenii care acuză stări de febră sunt Cristian Constantin, Stojan Ignatov, Adrian Ilie, Ibrahima Balde, Bogdan Străuţ şi Viorel Frunză.
Suspendarea activităţii la club timp de o săptămână nu va împiedica echipa alb-albastră să dispute următorul meci programat, cu Pandurii Târgu-Jiu, datorită programării meciurilor echipelor naţionale sâmbătă şi marţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Poli Iaşi Liga I gripa porcina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close