Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Costel Gâlcă este noul antrenor al echipei Steaua

Costel Gâlcă este noul antrenor al echipei Steaua

Costel Gâlcă este noul antrenor al echipei Steaua
de M.T.    |    02 Iun 2014   •   17:19

Fostul internaţional Costel Gâlcă este noul antrenor al echipei Steaua, unde îl înlocuieşte pe Laurenţiu Reghecampf, plecat în Arabia Saudită, la Al Hilal, după ce a cucerit două titluri cu roş-albaştrii.

„M-am înţeles cu domnul Becali. Nu a fost o negociere grea, este, după cum ştiţi, comunicativ şi sper să avem o colaborare foarte bună”, a spus noul tehnician al campioanei, citat de Agerpres.

„Primul obiectiv este calificarea în Champions League, apoi câştigarea campionatului”, a mai precizat Gâlcă.

Fostul mijlocaş a explicat că nu ştie deocamdată numele jucătorilor care vor pleca de la Steaua în această vară, însă aceştia vor fi înlocuiţi cu fotbalişti la fel de valoroşi.

De asemenea, noul antrenor al echipei din Ghencea a negat că Nicolae Dică va face parte din stafful său şi a dat asigurări că problema restanţelor financiare pe care le au jucătorii stelişti se vor rezolva curând.

Informaţia a fost confirmată şi de site-ul oficial al campioanei: „FC Steaua Bucureşti anunţă că antrenorul Constantin Gâlcă va fi noul tehnician al echipei noastre, acesta urmând să semneze, în cursul zilei de mâine, contractul care-l va lega de clubul nostru pentru perioada următoare. FC Steaua Bucureşti îl felicită pentru revenirea în curtea clubului pentru care a făcut performanţe extraordinare ca jucător şi îi doreşte să aibă parte de cât mai multe succese în calitatea de antrenor al campioanei României”.

În vârstă de 42 de ani, Gâlcă a evoluat la Steaua în perioada 1991-1996, reuşind să câştige patru titluri de campion şi o Cupă a României.

După plecarea de la Steaua, a jucat în Spania, la Real Mallorca, Espanol Barcelona, Villarreal, Real Zaragoza, Almeria şi Gimnastic Tarragona.

La echipa naţională, a avut 68 de prezenţe, reuşind să marcheze patru goluri. El a participat la turneele finale ale Cupei Mondiale din 1994 şi 1998 şi ale Campionatului European din 1996 şi 2000.

În ultimul an, Gâlcă a fost selecţionerul echipei naţionale sub 17 ani a României, iar înainte a pregătit formaţia secundă a clubului spaniol Almeria.

×
Subiecte în articol: costel galca steaua Liga I
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close