Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Craiova obţine prima victorie după 12 etape, 2-1 cu FCM Târgu Mureş

Craiova obţine prima victorie după 12 etape, 2-1 cu FCM Târgu Mureş

Craiova obţine prima victorie după 12 etape, 2-1 cu FCM Târgu Mureş
Sursa foto: Foto: gsp.ro
14 Apr 2011   •   17:01

Universitatea Craiova continuă să spere la salvarea de la retrogradare, după ce a învins pe teren propriu cu scorul de 2-1 pe FCM Târgu Mureş. Florin Costea şi Subotic au marcat golurile gazdelor, în timp ce Răduţă a punctat pentru învinşi.

 
În faţa unui stadion aproape pustiu, Craiova şi-a luat tare adversarul şi a reuşit să marcheze încă din minutul 6, când Prepeliţă i-a pasat excelent lui Florin Costea, iar atacantul oltenilor a tras fără speranţă pentru Balauru. Forţaţi de golul primit repede, oaspeţii au ieşit la joc, cu Vasilache, Astafei şi Răduţă ratând cele mai importante ocazii.
 
Insistenţa mureşenilor a fost premiată în cele din urmă după jumătate de oră de joc, Răduţă profitând de o bâlbâială în careul gazdelor pentru a restabili egalitatea. Elevii lui Sabău nu au putut ţne de rezultat decât zece minute, Craiova revenind în avantaj prin golul înscris de Subotic, care s-a aflat la capătul unei centrări foarte bune a lui Dănănae.
 
În repriza a doua, echipa lui Reghecampf a centrat intenţionat iniţiativa oaspeţilor, care au părut stângaci în încercările lor de a ataca. Singurul moment periculos la poarta lui Silviu Lung a apărut la puţin timp de la reluare, în urma unui şut al lui Astafei din afara careului, care a trecut puţin pe lângă.
 
Craiova s-a mulţumit să se apere şi să încerce jocul pe contraatac, fără prea multe reuşite însă. Doar Stoianof, în minutul 59, a fost aproape de gol în urma unei astfel de faze, dar şutul său a fost respins în corner de Balauru.
 
Pe final, când mureşenii erau mai preocupaţi să găsească golul egalizator decât de apărare, David Lopes şi Dorel Stoica, la  aceeaşi fază, şi Gângioveanu au ratat ocazia de a închide meciul şi de a înlătura orice emoţii privind învingătoarea. Chiar şi aşa, Ştiinţa a reuşit să-şi păstreze avantajul minim şi să obţină prima victorie după 12 etape.
 
În urma acestui rezultat, Craiova face 26 de puncte şi se apropie la numai patru lungimi de primul loc care asigură salvarea de la retrogradare, ocupat de Pandurii TG. Jiu, în timp ce FCM Tg. Mureş se află pe locul 11, cu 31 de puncte.
 
U Craiova: Silviu Lung jr. - Dănănae, Gugu, Zoro, D. Lopes - Nicolae, D Stoica, Prepeliţă, Firţulescu (Gângioveanu 70) - Fl. Costea (Stoianof 57), Subotic (Bujor 61)
 
FCM Tg. Mureş: Balauru - L.Rus, Vagner (Ruiz 74), D. Matei, Szilagyi - Vasilache, Cordoş (Fl. Dan 46), L. Munteanu, Vârtic, Astafei - Răduţă (Didy 74).

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close