Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cristi Chivu este sportivul român cu cel mai mare salariu

Cristi Chivu este sportivul român cu cel mai mare salariu

Cristi Chivu este sportivul român cu cel mai mare salariu
22 Apr 2011   •   10:37

Cristian Chivu, jucătorul echipei Inter Milano, este sportivul român cu cel mai mare salariu, conform unei liste din ESPN The Magazine care va apărea în ediţia din 2 mai. În clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi din lume întocmit de revista americană, jucătorul de baseball Alex Rodriguez şi pugilistul Manny Pacquiao ocupă primele poziţii.

Căpitanul echipei echipei naţionale are un salariu anual de 5.013.000 de dolari, în timp ce Alex Rodriguez (baseball, New York Yankees) şi Manny Pacquiao (box), cel mai bine plătiţi sportivi din SUA, respectiv Filipine, câştigă câte 32 de milioane de dolari pe an.

În afara lui Chivu, alţi jucători de fotbal care sunt cel mai bine plătiţi în ţările lor sunt Franck Ribery (Bayern Munchen, Franţa, 14,1 milioane de dolari pe an), Crisriano Ronaldo (Real Madrid, Portugalia, 19,5 milioane de dolari) şi Carlos Tevez (Manchester City, Argentina, 19 milioane de dolari).

În Italia, cel mai bine plătit sportiv este motociclistul Valentino Rossi (20.800.000 de dolari), sporturile cu motor oferind şi în Anglia şi Spania cel mai bine plătit sportiv, Lewis Hamilton (18.473.684 dolari), respectiv Fernando Alonso (22.736.842 de dolari)

ESPN The Magazine a realizat şi un top al celor mai bine plătiţi spotivi din fiecare disciplină. Astfel, fotbalistul cu cel mai mare salariu din lume este portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 19,5 milioane de dolari), în timp ce finlandezul Kimi Raikkonen (26,3 milioane de dolari) este lider în automobilism. În baschet, cel mai bine plătit este americanul Kobe Bryant (Los Angeles Lakers, 24,8 milioane de dolari).

Realizatorii listelor au luat în considerare salariile de bază ale sportivilor din sezonul încheiat cel mai recent sau din anul calendaristic încheiat.

×
Subiecte în articol: Cristi Chivu Inter Milano salariu
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close