Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cristi Chivu: "Răzvan e un om educat, care ştie ce vrea de la viaţă. Vrem să debuteze cu dreptul"

Cristi Chivu: "Răzvan e un om educat, care ştie ce vrea de la viaţă. Vrem să debuteze cu dreptul"

Cristi Chivu: "Răzvan e un om educat, care ştie ce vrea de la viaţă. Vrem să debuteze cu dreptul"
Sursa foto: cristian chivu
01 Iun 2009   •   14:40

Căpitanul echipei naţionale a României a vorbit la conferinţa de presă oficială organizată la reunirea lotului înaintea partidei din preliminariile CM 2010 cu Lituania despre numirea noului selecţioner şi viitorul "tricolorilor". Chivu are încredere în abilităţilea lui Răzvan Lucescu şi admiră felul în care acesta pregăteşte meciurile şi se informează continuu. De asemenea, jucătorul lui Inter a declarat că se simte cel mai bine pe postul de fundaş central, nu mijlocaş aşa cum a jucat în mandatul Piţurcă.
"Tot timpul când se schimbă antrenorul e un nou suflu, un alt entuziasm. Toţi jucătorii convocaţi acum au şansa lor să arate ce pot şi ambiţiile vor fi mai mari, ceea ce va fi doar benefic pentru echipa naţională. Răzvan este un om foarte educat, un băiat care ştie ce vrea de la viaţă. Meseria de antrenor a făcut-o foarte bine până acum, a adunat rezultate şi a realizat performanţe la echipele pe unde a trecut. Îi place să se documenteze şi să vadă tot timpul ce fac alţi antrenori, mai consacraţi.", a precizat Chivu.
Proaspăt campion al Italiei cu Inter Milano, Chivu a transmis un semnal pozitiv noilor săi colegi de la echipa naţională, convocaţi în premieră de Răzvan Lucescu. Chivu a ţinut să le ureze binevenit acestora şi a declarat că aşteaptă cu interes construcţia unei noi echipe.
"Trebuie să ne adaptăm cât mai repede la schimbările care se vor face, nu avem încotro dacă vrem performanţe. Mă bucur pentru toţi cei care au fost convocaţi în premieră sau au revenit la naţională. E un moment important pentru echipa naţională, important este să trecem peste ce a fost şi să începem să construim. Port şi eu o parte din vina pentru ratarea calificării la CM 2010, am zis că-mi asum responsabilitatea, mai ales că nu am putut fi alături de băieţi decît la un singur meci. Am fost alături cu sufletul şi am suferit la fel de mult.", a completat fundaşul.
Fundaş de meserie, Chivu a jucat în ultimii doi ani destul de des pe alte posturi decât cel de apărător central, atât la echipa de club, dar mai ales la echipa naţională a Românei, acolo unde Victori Piţurcă l-a trimis în teren de obicei ca mijlocaş la închidere în partea stângă. Chivu a lăsat la latitudinea selecţionerului Lucescu alegerea locului din teren pe care îl va ocupa, dar a recunoscut că se simte cel mai bine pe postul de fundaş central.
"Nu ştiu pe ce post voi evolua, dar joc acolo unde mă pune antrenorul, încerc să-mi fac datoria cât mai bine. Postul meu preferat e însă cel de fundaş central, acolo am jucat în ultimii ani la club, cu excepţia meciurilor de la echipa naţională.", a fost declaraţia fotbalistului.
Chivu nu a ezitat să îşi asume responsabilitatea pentru rezultatele negative obţinute de echipa naţională, la care nu a putut fi prezent decât o dată în aceste preliminarii, în meciul cu Franţa de la Constanţa. Accidentat mare parte din sezonul care stă să se încheie, Chivu a declarat că a susţinut de la distanţă echipa naţională şi când a lipsit, aşa cum fac toţi jucătorii care lipsesc de la lot pentru un motiv sau altul. Chivu nu vrea o revanşă cu Lituania în partida de sâmbătă, ci un început cu dreptul în mandatul noului antrenor:
"Nu poate fi vroba despre o revanşă în faţa Lituaniei, după acel 0-3 de la Cluj. Atunci a fost şi o stare de oboseală după turneul final, poate şi de automulţumire. Noi vrem doar să asigurăm un debut cu dreptul pentru noul antrenor", a încheiat căpitanul la conferinţa de presă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close