Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cristi Pustai, după eliminarea lui Mainz: „Suntem în cartea de istorie a oraşului”

Cristi Pustai, după eliminarea lui Mainz: „Suntem în cartea de istorie a oraşului”

Cristi Pustai, după eliminarea lui Mainz: „Suntem în cartea de istorie a oraşului”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    05 Aug 2011   •   10:38

Cristi Pustai nu arăta deloc ca un antrenor care reuşise o mare performanţă după ce Gaz Metan Mediaş a eliminat-o pe FSV Mainz, locul 5 în ultima ediţie a Bundesligii, şi s-a calificat în playoff-ul Europa League. Tehnicianul ardelenilor nu era deloc euforic şi părea interesat mai mult de viitoarele meciuri din Liga I, acolo unde echipa pe care o pregăteşte nu a obţinut încă niciun punct.

Am reuşit ceea ce nimeni nu credea. Sunt bucuros că i-am făcut pe jucători să înţeleagă că cei de la Mainz nu ne sunt superiori. Asta înseamnsă să fim un grup. Ne-am calificat şi am adus puncte. Şi la meciul cu Dinamo am acceptat lupta, şi acum, la pauză, au fost două schimbări care au vizat atacul. Suntem o echipă mică, cu un lot restrâns, cu un buget de 16-17 ori mai mic decât Mainz, dar în seara asta suntem fericiţi. Urmează o tragere la sorţi, dar oricum suntem în cartea de istorie a oraşului. Astăzi ne-a fost mult mai greu decât în tur, dar noi reprezentăm un grup puternic şi unit. E o realizare că România a ajuns cu toate echipele în play-off. Sunt mândru că sunt antrenorul acestei echipe şi am ajuns aici”, a spus Pustai.

Când i s-a spus că elevii săi îşi doresc să întâlnească în playoff pe Tottenham, tehnicianul medieşenilor a răspuns: „Dacă aşa vor băieţii, să fie Tottenham. Ne vom gândi la orice joc să obţinem maximum”.

Dacă antrenorul şi-a cenzurat bucuria, nu acelaşi lucru l-a făcut şi directorul general al Gazului, Ioan Horoba, care a spus că eliminarea lui Mainz reprezintă cea mai mare performanţă din istoria clubului.

Adevărata faţă a echipei este cea din meciul de azi, unde am avut parte de un arbitraj corect. După meciul cu Dinamo, le-am transmis jucătorilor să uite această partidă, care a fost tratată cu mijloace specifice. Le-am spus că totul se va uita dacă azi vom reuşi să ne calificăm. Pleşca a făcut meciul vieţii lui, a făcut minuni, dar trebuie felicitată toată echipa, toţi au avut o contribuţie la această mare victorie. Este cea mai mare performanţă din istoria clubului şi mă bucur că am prins această calificare”, a declarat Horoba.

Oficialul lui Gaz Metan a comentat şi situaţia brazilianului Eric, despre care a spus că face în continuare component al echipei: „Eric face parte din acest lot, cred că a suferit în această seară că nu a fost pe teren. Ar trebui să nu se lase influenţat de unii impresari, pentru că el este singurul perdant”.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close