Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cum vrea Gigi Becali să păcălească Clubul Steaua

Cum vrea Gigi Becali să păcălească Clubul Steaua

Cum vrea Gigi Becali să păcălească Clubul Steaua
25 Mai 2016   •   17:13

Finanţatorul Gigi Becali a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să achiziţioneze fotbalişti printr-un club din Liga a II-a, care să evolueze sub formă de împrumut la Steaua Bucureşti, pentru a nu risca să piardă bani în cazul în care o instanţă îl va obliga să plătească prejudiciul de 37 de milioane de euro către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, scrie Agerpres.

"Eu ca să mă protejez vreau să fac ceva, pentru că nu ştiu ce se întâmplă, poate câştigă ei (n.r. - MApN) şi de unde 37 de milioane... Poate mai dă un tribunal ceva, iar eu vreau să îmi protejez banii. Nu fac nimic ascuns, nu fac nicio evaziune, dar trebuie să găsesc un club în Divizia B, să îl iau, să bag banii în echipa aia, să cumpăr jucătorii pe echipa aia şi să îi dau apoi la Steaua împrumut să joace. Asta ca să îmi protejez banii, că deja am trei milioane de euro daţi. Plus vreo 10 milioane de recuperat din urmă. Deci ca să mă protejez, trebuie să mă duc la Clinceni sau altă echipă din B. Bag patru milioane, cumpăr jucătorii pe Clinceni şi gata. O spun ca să se ştie, dacă nu e legal să îmi spună. Mie mi-e frică pentru că e posibil orice. M-am învăţat minte, eu puşcărie nu mai vreau să fac. Doar nu sunt prost să iau 5-10 jucători tineri, de viitor, şi după aia, poate să câştige ei (n.r. - MApN) şi să le dau eu pe tavă cadou jucătorii, să îi vândă şi să ia 15-20 de milioane pe ei. Deci tineri nu o să vedeţi transferaţi (n.r. - la Steaua). O să vedeţi la echipă de B. Ce ar fi să îi cumpăr pe Florin Tănase şi Răzvan Marin (n.r. - de la FC Viitorul), să îi cresc la Steaua şi să îi ia ei de buni peste vreo doi ani. Ca să ia ei prejudiciul. Deci eu nu fac pe ascuns nimic, vreau să îmi protejez banii. E posibil să vorbesc cu avocaţii şi să facem acte de dare în plată. Adică iau jucătorul, îi plătesc salariul tot, dar iau în plată, adică un fel de garanţie de gradul I. Adică în caz de orice, eu să îmi iau banii pe care i-am dat, iar diferenţa să o ia clubul respectiv. Deci vreau să îmi securizez banii. Trebuie să ne luptăm cu tâlharii, care cred ei că sunt puternici", a explicat Becali. 

El a adăugat că nu poate fi calculat un prejudiciu de 37 de milioane pentru cei zece ani în care a folosit marca pe care a câştigat-o CSA Steaua în instanţă, deoarece clubul pe care îl patronează nu a produs prejudiciu, ci beneficiu. "Zic ei prejudiciu de 37 de milioane de euro pe zece ani. Dar marca asta de au câştigat-o, ei au înregistrat-o în 2013. Eu am înregistrat-o în 2003, iar ei au câştigat-o. Dar nu poţi să ceri bani pe ceva ce nu ai avut. În al doilea rând, nu ţi-am adus nicio vătămare, cum să ceri prejudiciu? Eu ţi-am adus imagine şi beneficiu pentru că am ţinut marca pe pieptul Stelei şi am jucat în Europa. Voi aveţi marca de doi ani, aţi produs vreun ban cu ea? Voi luaţi bani toată ziua de la buget, Becali dă bani la buget, dar nu e bun, trebuie desfiinţat. Valoarea unei mărci o dă piaţa, să facă licitaţie. Şi cât valorează eu plătesc după aia dublu. Dar mai mult de 10-15.000 de euro pe an, ca jucărie, aşa, să se distreze cineva cu ea, nu are cum să facă. Pentru că marca aia e un desen. Eu mai înregistrez încă cinci mărci, o să o fac pentru ca oamenii să înţeleagă faptul că un desen nu are importanţă. Fotbalul nu are nevoie de marcă pentru a fi vândut, fotbalul produce o marcă, el produce bani. Am făcut şi eu marketing câţiva ani, magazine etc. M-am uitat pe bilanţ, pierdere de cam 10.000 de euro pe lună. Şi am desfiinţat. Eu mai bine stau degeaba decât să muncesc degeaba", a spus oficialul. 

Gigi Becali este de părere că MApN şi CSA Steaua vor să distrugă clubul din Liga I. "Comunicatul de presă al MApN este aşa de mincinos, mârşav şi ascuns încât îl numesc preacurvie publică. Acum au făcut-o prea de oaie cu această evaluare. Ei spun cât costă marca, dar nu spun cum s-a făcut evaluarea, unde e transparenţa? Ei vor 37 de milioane, păi cine le dă banii ăia? Dar 37 de milioane de la Steaua ce înseamnă? Înseamnă insolvenţă pentru Steaua, faliment şi Divizia D. Ei asta vor, desfiinţarea Stelei. Ministrul să spună că e tehnocrat, că nu are putere politică. Dar dacă zice că e de bună-credinţă, măcar să stea la banca lui şi să nu se mai bage. Că nu eşti ministru puternic, eşti acolo un fel de Ťtra-la-la-lať că nu ai putere. Dacă vor clubul, să vină cineva să spună. Eu îl dau, gata, ce, eu vreau să îmi trăiască familia. Să îmi spună cui trebuie să dau clubul şi îl dau. Dar ei nici asta nu vor, ei vor să distrugă Steaua", a afirmat Becali. 

Referitor la un transfer al fotbalistului Nicolae Stanciu la Zenit Sankt Petersburg, echipă antrenată de Mircea Lucescu, Gigi Becali a spus: "El valorează 10, dar putem să ajungem până la 8 milioane. Dar nu dăm nimic până la calificările din Liga Campionilor. Dacă ne calificăm, urmează play-off-ul şi putem merge în grupe, aşa că nu mai dau nimic. De ce să nu iau 25 de milioane după aia? Că pentru Varela am şi acum 3 milioane ofertă". 

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că, în urma procedurilor derulate de evaluatorul independent, taxa de licenţă pentru folosirea brandului "Steaua Bucureşti" la fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro pe an, fără TVA. 

De asemenea, prejudiciul pentru folosirea mărcii de către FC Steaua fără acceptul CSA "Steaua Bucureşti" a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro. 

CSA Steaua şi Fotbal Club Steaua, grupare patronată de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce la sfârşitul anului 2014 Clubul Sportiv al Armatei a câştigat în instanţă marca "Steaua Bucureşti". 

La 22 februarie, marca "Steaua Bucureşti" a fost evaluată de o comisie a Ministerului Apărării Naţionale la aproximativ 57,3 milioane de euro. 

De la începutul conflictului, cele două cluburi nu au mai ajuns la un acord privind închirierea bazei sportive din Bulevardul Ghencea, iar echipa din Liga I nu a mai putut să dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Steaua. 

×
Subiecte în articol: Gigi Becali steaua transferuri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close