Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dan Alexa, momit de un fost arbitru, cu 500.000 de euro, să blătuiască meciul FC Timişoara - Dinamo Zagreb

Dan Alexa, momit de un fost arbitru, cu 500.000 de euro, să blătuiască meciul FC Timişoara - Dinamo Zagreb

Dan Alexa, momit de un fost arbitru, cu 500.000 de euro, să blătuiască meciul FC Timişoara - Dinamo Zagreb
08 Oct 2009   •   19:56

Căpitanul echipei FC Timişoara a confirmat informaţia dezvăluită de Digisport. Dan Alexa a recunoscut că fostul arbitru Sorin Altmayer i-a propus să blătuiască partida pe care bănăţenii au disputat-o în Europa League cu Dinamo Zagreb, dar a refuzat acest lucru, nedorind să îşi bată joc de colegii lui şi de munca depusă de aceştia.

Conform DigiSport, Alexa urma să provoace un penalty, facilitând victoria oaspeţilor, pe care s-ar fi pariat sume colosale la agenţiile de pariuri. "A venit cineva la mine cu o săptămână înaintea meciului cu Dinamo Zagreb. Am rezolvat imediat situaţia cu domnul Iancu. M-am simţit jignit. Nu am nici o dovadă şi nu vreau să mai şi plătesc pentru asta. Cum să accept banii? Ar fi însemnat să îmi bat joc de colegi", a spus Alexa la DigiSport.

Fotbalistul auzise din alte părţi că Altmayer este om de legătură cu mafia pariurilor, însă nu a crezut. "Dacă se va merge în continuare cu acest caz, probabil acel om va avea mult de suferit. E cunoscut de foarte multă lume în Timişoara, ne salutam, însă nu mă aşteptam să facă aşa ceva. Auzisem din alte părţi că se ocupă cu aşa ceva", a declarat căpitanul bănăţenilor.

Oficialii clubului de pe Bega au confirmat şi ei informaţia. Marian Iancu a declarat la DigiSport că este un subiect pe care îl cunoaşte, dar pe care nu doreşte să îl abordeze. "Sunt puţine lucruri care mă pot şoca, dar mă bucur că în cadrul clubului există caracter. Clubul nu are mijloacele să demonstreze că jucătorul a fost abordat de cineva, dar mă bucur că există caracter. Lucrurile vor ieşi la iveală", a spus Marian Iancu. De partea cealaltă, Gheorghe Chivorchian, spune că el a rămas fără replică atunci când Alexa i-a spus de ofertă: "A fost o problemă, dar Dan Alexa ne-a anunţat. El este un jucător emblematic al lui Poli Timişoara, căpitanul echipei, era un lucru normal să refuze banii. Am rămas blocaţi când ne-a spus, n-am mai avut nici o replică".

Conform ProSport, aceasta nu este primul incident cu mafia pariurilor în care este implicat Alexa. În urmă cu mai multe sezoane, el a fost contactat de o altă persoană, care i-a propus să nu îşi apere corect şansele. De acea dată, individul respectiv nu a fost la fel de norocos ca Altmayer. "Mi-a mai propus în urmă cu patru ani cineva să blătuiesc un meci, dar l-am bătut", a povestit mijlocaşul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Alexa FC Timisoara
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close