Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dan Petrescu: "Sunt mândru de jucători orice se întâmplă de aici înainte" (VIDEO)

Dan Petrescu: "Sunt mândru de jucători orice se întâmplă de aici înainte" (VIDEO)

Dan Petrescu: "Sunt mândru de jucători orice se întâmplă de aici înainte" (VIDEO)
Sursa foto: Dan petrescu
25 Noi 2009   •   11:08

Unirea Urziceni a învins şi Sevilla în grupele Ligii Campionilor şi este la doar un punct de o performanţă incredibilă, calificarea în optimile Ligii Campionilor. Victoria din Ghencea a ialomiţenilor, coroborată cu victoria lui Stuttgart de la Glasgow, obligă Unirea să nu piardă în Germania pentru a obţine o calificare istorică în faţa optimilor de finală ale Ligii Campionilor.
Campioana României totalizează, după victoria cu 1-0 din Ghencea, de marţi, opt puncte în grupa G a Ligii. Astfel, elevii lui Dan Petrescu sunt calificaţi matematic în primăvara Europa League şi au o şansă foarte mare de a îmbunătăţi această performanţă, pentru a merge mai departe în cea mai importantă competiţie intercluburi.
"Sunt mulţumit de prestaţia jucătorilor şi de rezultat. Este o victorie foarte importantă pentru fotbalul românesc, împotriva unei echipe pe care o văd cel puţin în sferturi. Am demonstrat că dacă muncim bine şi avem atitudine bună putem câştiga în faţa unei echipe puternice. Indiferent de rezultatul ultimului meci din grupă, îmi felicit jucătorii şi sunt mândru de ei. Mă simt bine cu opt puncte în Liga Campionilor, dar mai vreau încă unul şi vreau să mai câştig un meci acasă în optimi", a anunţat antrenorul campioanei, pentru Mediafax.
Autorul a tot mai multe rezultate notabile cu modesta echipă din Câmpia Bărăgan, Dan Petrescu vede victoria cu Sevilla drept cel mai bun rezultat din cariera sa de antrenor.
"Acestă victorie este cel mai important rezultat din cariera mea. Am făcut mai multe puncte în grupă decât credeau specialiştii. Unirea Urziceni un nume. Cred că cei de la LPF nici nu s-au uitat la meciul nostru din seara asta. Nu putem spune că suntem o echipă norocoasă, că am câştigat cu noroc, pentru că deşi am învins printr-un autogol, am şi marcat un gol valabil care a fost anulat. La final am fost foarte nervos, pentru că am crezut că Liga Campionilor e o competiþie fair-play, în care se trimite mingea afară din joc atunci când un fotbalist e accidentat. Există şi un lucru negativ în acest meci, faptul că Maftei a primit cartonaş galben şi va fi suspendat pentru ultimul joc. La Stuttgart nu va fi aceiaşi presiune pe care am avut-o astăzi, pentru că suntem deja calificaţi în primăvara europeană. Am crezut că dacă vom câştiga astăzi vom fi calificaţi chiar în optimilie Ligii Campionilor. Ca recompensă pentru elevii mei o să-i scot în oraş, dar abia după finalul turului de campionat", a declarat Dan Petrescu.
Dan Petrescu nu a trecut neremarcat în presa din Spania, iar cotidianul AS s-a declarat pe tehnicianul român "vedeta meciului" dintre Unirea şi Sevilla. "Bursucul" este lăudat de iberici pentru ceea ce reuşeşte deşi are la îndemână doar jucători fără nume.
"Dan Petrescu a reuşit să-şi facă echipa să-şi exprime posibilităţile la maxim. Unirea are nevoie doar de remiză la Stuttgart", notează publicaţia spaniolă în ediţia de miercuri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close