Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Decizie şocantă a FRF: Timişoara, interzis la transferuri în următoarele două pauze competiţionale

Decizie şocantă a FRF: Timişoara, interzis la transferuri în următoarele două pauze competiţionale

Decizie şocantă a FRF: Timişoara, interzis la transferuri în următoarele două pauze competiţionale
Sursa foto: Ionel Ganea
04 Feb 2009   •   17:34

FC Timişoara nu va mai avea posibilitatea de a transfera jucători în următoarele două perioade de "mercato". Hotărârea a fost luată de Comisia de Apel a FRF în urma unei plângeri depuse de fostul jucător al bănăţenilor, atacantul Ionel Ganea. Acesta a reclamat faptul că gruparea de pe Bega i-ar fi desfăcut unilateral contractul, iar comisia respectivă i-a dat dreptate. Deşi decizia poate fi atacată, jucătorul se poate bucura că a obţinut, cel puţin pe moment, daune substanţiale.
"Se admite cererea jucătorului Ioan Viorel Ganea şi se constată că, din iniţiativa clubului, fără justă cauză, a incetat unilateral convenţia civilă dintre fotbalist şi clubul SC FC Timişoara. Se obligă gruparea bănăţeană la plata către jucător a drepturilor financiare restante pentru lunile august, septembrie şi octombrie 2008, precum şi, cu titlu de compensaţie, a sumelor rezultate din convenţia dintre cele două părţi, mai puţin primele de joc şi de obiectiv (art.18.9.1., lit a, din RSJTF). Interzice clubului SC FC Timişoara dreptul de a efectua transferuri de jucători în calitate de club cesionar în următoarele două perioade de transfer", dispune Federaţia într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.
Restanţele salariale ale clubului lui Marian Iancu nu sunt deloc greu de suportat, însumând 37.500 de euro, mai greu de achitat fiind cei 220.000 de euro pe care timişorenii trebuie să-i scoată din buzunar cu titlu compensatoriu pentru abuzul ce care l-a comis. Marian Iancu îşi permite, probabil, să plătească aceste sume, dar este deranjat, cu certitudine, de interdicţia pe care Comisia a pus-o clubului de a cumpăra jucători. Practic, i se interzice clubului de pe Bega de a transfera jucători în această iarnă şi în vară, afirmă gsp.ro
"Sincer, îmi pare rău că s-a ajuns la acest conflict. Timp de şase luni, săptămînă de săptămînă a trebuit să vin la Bucureşti să mă judec, nu mi-a convenit. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu.
Îmi doresc să joc, am discutat cu domnul Iancu să îmi dea banii, dânsul nu a binevoit, eu sunt acoperit de regulament, nu am făcut altceva decât să îmi apăr interesul. Cred că domnul Iancu se ghidează după legea junglei , dovadă că i s-au mai luat şi şase puncte, iar jucătorii sunt cei care suferă. Domnul Iancu este pătat", şi-a exprimat Ionel Ganea opinia, convins că nu a greşit atunci când a cerut judecarea acestui caz.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Timisoara Ionel Ganea Marian Iancu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close