Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Decizie uriașă luată de FIFA pentru Cupa Mondială din 2018

Decizie uriașă luată de FIFA pentru Cupa Mondială din 2018

Decizie uriașă luată de FIFA pentru Cupa Mondială din 2018
26 Apr 2017   •   20:22

"Arbitrajul video va fi folosit" la Cupa Mondială 2018 din Rusia, a afirmat miercuri preşedintele FIFA, Gianni Infantino, la al 67-lea congres al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), la Santiago de Chile, relatează AFP. 

"Vom folosi arbitrajul video la Mondialul 2018, fiindcă până acum avem doar răspunsuri foarte pozitive", a declarat elveţianul. 

"Nu este posibil ca în 2017, când toată lumea, pe stadion sau acasă, vede în câteva secunde dacă arbitrul a comis sau nu o greşeală, singurul care nu ştie să fie tocmai arbitrul", a explicat Infantino. 

Testat recent, la Mondialul cluburilor din Japonia, în decembrie, sau la amicalul Franţa - Spania, pe 28 martie, arbitrajul video, care iniţial nu fusese luat în calcul pentru CM 2018, face obiectul a numeroase discuţii de mai multe luni. 

Luna trecută, Gianni Infantino calificase ca ''realistă'' utilizarea tehnologiei video pentru asistenţa arbitrilor pentru CM 2018, cu prilejul reuniunii de la Londra a International Board (IFAB). 

Asistenţa video a fost testată pentru prima oară într-un meci amical internaţional pe 1 septembrie 2016, cu ocazia meciului Italia - Franţa. 

Mai multe federaţii au experimentat până acum tehnologia video, iar aceste teste nu i-au redus la tăcere pe critici. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: FIFA Cupa Mondiala
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close