Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Derby-ul Steaua-Dinamo va fi supravegheat de peste 1.000 de jandarmi

Derby-ul Steaua-Dinamo va fi supravegheat de peste 1.000 de jandarmi

Derby-ul Steaua-Dinamo va fi supravegheat de peste 1.000 de jandarmi
Sursa foto: Suporteri
08 Mai 2009   •   09:08

Măsuri excepţionale de securitate la derby-ul Steaua-Dinamo din această seară. Peste 1.000 de jandarmi, alături de poliţie, vor veghea ca suporterii celor două echipe să nu se încaiere, aşa cum s-a întâmplat la alte partide.

Tensiunea dinaintea meciului Steaua - Dinamo este amplificată de cel mai recent incident în care a fost implicată echipa roş-albaştrilor. Autocarul fotbaliştilor a fost atacat cu pietre, marţi, la deplasarea de la Buzău.

Clubul Steaua a anunţat că va oferi doar 676 de bilete fanilor dinamovişti pentru partida de diseară, decizie criticată de oficialii alb-roşii.

Meciul Steaua - Dinamo se va disputa vineri de la ora 21:00 şi va fi transmis, în direct, de Antena 1.

Ultimele derby-uri dintre Steaua şi Dinamo au fost marcate de incidentele dintre galeriile celor două echipe. De cele mai multe ori, jocul de pe teren a fost pus în umbră de numeroasele dispute din tribune, iar spiritele nu au putut fi calmate fără intervenţia forţelor de ordine.

"Războiul" dintre cele două rivale de moarte a început marţi, o dată cu incidentul în care autocarul Stelei a fost atacat cu pietre. Pawel Golanski a trebuit să facă o vizită la Spitalul Militar după ce o piatră l-a lovit în cap, iar toată lumea îi suspectează pe suporterii echipei Dinamo pentru acest atac fără precedent.

Incidente istorice între cele două rivale

Incidente grave înaintea derbyului dintre cele două rivale au avut loc şi anul trecut. Pe 1 noiembrie 2008, suporterii stelişti şi cei dinamovişti s-au luat la bătaie în apropierea stadionului din Ştefan cel Mare. O altă altercaţie s-a produs la intrarea în stadionul din Ştefan cel Mare, când ultraşii roş - albaştri au început să strige trivialităţi la adresa jandarmilor. Aceştia au ripostat prompt şi i-au "calmat" pe fani cu bastoanele din dotare.

Şi anul 2007 a fost presărat de incidente. Pe 24 noiembrie, forţele de ordine au intervenit la intrarea în stadionul Steaua, după ce un grup de suporteri dinamovişti a vrut să se încaiere cu fanii stelişti. Mai mulţi suporteri au ajuns la poliţie.

Una dintre cele mai grave altercaţii între suporterii celor două echipe a avut loc, însă, în mai 1997. Suporterii echipei Dinamo au mers până acolo încât au dat foc Peluzei Sud din Ghencea la meciul câştigat atunci de Steaua cu 3 la 1. De atunci, suporterii câinilor roşii sărbătoresc în fiecare an incendierea.

Echipe probabile
Steaua - 1. Zapata - 2. Ogăraru, 3. Goian, 24. Ghionea, 18. Petre Marin - 30. Tiago, 26. Bicfalvi - 10. Dayro Moreno, 28. B. Stancu, 14. Toja - 35. Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş. Rezerve: 12. Cernea, 17. Baciu, 15. Tudose, 19. A.Ionescu, 9. Semedo, 21. Ochiroşii, 11. Liţu.

Dinamo - 23. Matache - 25. Scarlatache, 30. Tamaş, 4. Moţi, 5. Izvoranu - 22. Torje, 29. N'Doye, 8. Boştină, 20. Adr. Cristea - 10. Dănciulescu, 99. Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic. Rezerve: 12. A.Vlad, 19. Musat, 6. Homei, 21. D.Grigore, 32. Vranjkovici, 28. Miranda, 9. M.Niculae

Partida este arbitrată de o brigadă din Spania, condusă la centru de Carballo Velasco, avându-i la margine pe Roberto Alonso şi Jose Manuel Fernandes.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo steaua Ghencea incidente jandarmi
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close