Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dezvăluirea lui Becali: Mititelu a mers la DNA ca parte vătămată şi-l va "îngropa" pe Cornel Penescu

Dezvăluirea lui Becali: Mititelu a mers la DNA ca parte vătămată şi-l va "îngropa" pe Cornel Penescu

Dezvăluirea lui Becali: Mititelu a mers la DNA ca parte vătămată şi-l va "îngropa" pe Cornel Penescu
Sursa foto: mititelu penescu
02 Feb 2010   •   15:52

Patronul Stelei, Gigi Becali, a explicat în premieră motivul vizitei preşedintelui Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, la sediul DNA din Piteşti. Oficialul oltean s-ar fi întâlnit cu procurorii anticorupţie pentru a da declaraţii ca parte vătămată în cazul mituirii de arbitri de către Cornel Penescu. Astfel, Mititelu deschide o nouă cale în anchetarea lui Penescu şi îi dă o lovitură care l-ar putea readuce după gratii.
Cornel Penescu a stat în arest din aprilie şi până acum câteva zile, fiind considerat un pericol social de către judecătorii Tribunalului din Piteşti. El a fost, însă, eliberat şi apropiaţii său nutreau speranţe că s-ar fi sfârşit calvarul, întrucât acţiunea de corupţie a lui Penescu nu avea un obiect. Altfel spus, Penescu încălcase legea dar nimeni nu declarase că suferise în urma acţiunilor sale. Acest lucru s-a schimbat luni, când Adrian Mititelu s-a întâlnit cu procurorii anticorupţie.
"Eu nu credeam că Mititelu o să dea declaraţii, dar nu mai pot înţelege oamenii. Am o vârstă şi am nişte surprize. Mă gândesc - eu am trăit ca un copil prost pe pământul ăsta. Am avut încredere în oameni. Rămân blocat", a declarat Gigi Becali pentru Mediafax.
"Cu declaraţia asta a lui Mititelu, cred că o să-i fie rău lui Penescu. Dacă Penescu îşi cere scuze, îşi recunoaşte fapta. Penescu a stat zece luni şi dacă l-ar condamna ce ar mai păţi? Mi se pare că se încadrează între şapte luni şi trei ani, e la revedere. Dar rămâne cu fapta, cu infracţiunea, dacă există parte vătămată", a continuat Becali.
Latifundiarul crede că Mititelu a rupt tăcerea şi a vorbit cu reprezentanţii DNA Piteşti deoarece aceştia l-au convins că Penescu l-a furat într-o partidă directă. Meciul respectiv este FC Argeş - Universitatea Craiova din octombrie 2008, 1-1, arbitrată de Aurelian Bogaciu.
"Corupţie în sistemul privat nu poate exista decât dacă e şi o parte vătămată. De asta l-au chemat ei pe Mititelu, că a fost singurul care a ieşit atunci şi a fost supărat. L-au pus să dea o declaraţie, l-au luat la glumă - cum a fost, cum s-a întâmplat - că aşa te ia acolo, dacă eşti fraier, se joacă cu tine. Procurorul l-a întrebat, o fi zis că a pierdut şi trei puncte şi l-a pus să scrie, ca martor. Dar când a spus acolo că a pierdut punctele, cum a zis el la televizor, deja s-a transformat în declaraţie de parte vătămată", a declarat Gigi Becali pentru sursa citată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close