Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo a pierdut la Mediaş, dar s-a calificat în finala Cupei României

Dinamo a pierdut la Mediaş, dar s-a calificat în finala Cupei României

Dinamo a pierdut la Mediaş, dar s-a calificat în finala Cupei României
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    13 Apr 2012   •   10:01

Dorel Stoica a marcat golul prin care Dinamo s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în ultimul act al Cupei României, deşi formaţia din Ştefan cel Mare a fost învinsă în returul semifinalei cu gaz Metan Mediaş, scor 1-2.

 
În prima manşă, „câinii” reuşiseră să se impună cu 1-0, deşi au evoluat mult timp în inferioritate numerică, astfel că alb-roşii merg mai departe datorită golului marcat în deplasare.
 
Italianul Dario Bonetti a avut parte de un debut dificil la revenirea pe banca lui Dinamo, gazdele începând tare şi obţinând uşor o lovitură de la 11 metri, în minutul 5. Bawab, jucătorul care a scos penaltyul, a încercat o execuţie pretenţioasă, însă scăriţa sa a trecut peste poartă.
 
Elevii lui Cristi Pustai nu au acuzat şocul şi au reuşit să deschidă scorul în minutul 8, când Markovic l-a învins pe Bălgrădean cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de Ciprian Petre.
 
Replica oaspeţilor a venit prin Marius Niculae, care l-a întins pe Pleşca printr-un şut din voleu, în timp ce în celălalt careu, Bawab s-a distrat cu apărarea dinamovistă, însă mingea trimisă elegant peste Bălgrădean a fost respinsă aproape de pe linie de Moţi.
 
La pauză, Bonetti a forţat cu Ţucudean, care i-a luat locul lui Rus, dar golul a venit datorită jucătorilor defensivi. În minutul 58, Scarlatache a trimis cu capul după un corner, Pleşca a respins în faţă, iar Dorel Stoica s-a aflat la locul potrivit şi a înscris din apropiere.
 
Speranţele medieşenilor au fost reaprinse în minutul 80, când Issa Ba a făcut 2-1 după un nou assist al lui Ciprian Petre, pentru ca finalul să fie dramatic, cu Cătălin Munteanu scoţând de pe linie, înainte de a rata incredibil din situaţie de singur cu portarul, la capătul unui contraatac iniţiat de Marius Niculae.
 
E un moment de sărbătoare la noi, dar nu îmi place că am pierdut! Importantă e însă calificarea. Nu vreau să comentez nivelul de pregătire al echipei, dar e clar că sunt sunt multe lucruri la care trebuie să lucrăm şi pe care trebuie să le pregătim. E clar că era o problemă şi de atmosferă. Am de gând să aduc şi câteva nume noi de la echipa a doua. Gazul a fost echipa mult mai bine pregătită”, a declarat Bonetti la finalul întâlnirii.
 
De cealaltă parte, antrenorul ardelenilor, Cristi Pustai, şi-a felicitat echipa pentru evoluţia de joi seară: „Am pierdut calificarea în meciul tur, când am fost superiori lui Dinamo şi am pierdut. Spre «bucuria mea» au fost o victorie şi un spectacol, iar lumea care a venit la stadion a fost mulţumită. Până la urmă jocul de fotbal este doar un joc şi naşte pasiuni, dar trebuie să ne respectăm, să dăm Cezarului ce e al Cezaului. Astăzi puteam să facem istorie, dar am avut nişte ratări incredibile. Din păcate nu am reuşit să ne calificăm, dar glorie învingătorilor, cinste învinşilor”.
 
În finala Cupei României, care va avea loc pe Naţional Arena, Dinamo va întâlni pe Rapid, care a eliminat pe FC Vaslui.
 
Gaz Metan: Pleşca - Frăsinescu, Muth (Nicandro 68), Markovic, Buzean - Todea, Issa Ba - Munteanu (D. Roman 60), Bawab, C. Petre - Vitinho
 
Dinamo: Bălgrădean - Scarlatache, Grigore, Moţi, Pulhac - Rus (Ţucudean 46, Luchin 83), D. Stoica, Kone, Munteanu - Alexe (Curtean 64).

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close