Dinamo, amendat cu 50.000 de lei după meciul cu Steaua

de G.S.    |    11 Mai 2013   •   11:05
Clubul Dinamo a fost amendat de Jandarmeria Capitalei cu 50.000 de lei după derbiul cu Steaua, pentru că nu a luat măsuri pentru interzicerea introducerii şi folosirii în arena sportivă de materiale pirotehnice, iar cinci suporteri s-au ales cu dosare penale deoarece au aprins torţe şi peterde.
"Pentru că nu au luat măsurile necesare cu privire la interzicerea introducerii şi folosirii în arena sportivă de materiale pirotehnice de către suporterii participanţi la evenimentul sportiv, clubul F.C. Dinamo Bucureşti a fost sancţionat cu amendă în valoare de 50.000 lei în conformitate cu prevederile art. 10, alin. 2, lit. b din Legea 4/2008", arată, sâmbătă, Jandarmeria Capitalei într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.
Şi firma de securitate a fost amendată cu 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Planului de Acţiune aprobat de Unitatea de Jandarmi.
Cinci suporteri au fost conduşi la secţia de poliţie, pentru că ar fi folosit materiale pirotehnice, faptă pentru care riscă închisoare de la doi la cinci ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la unu la trei ani. 
Totodată, au fost date 17 amenzi, în valoare totală de peste 7.000 de lei, pentru vânzare de bilete la suprapreţ, intrarea "în stare vădită de beţie" în arena sportivă şi consum de băuturi alcoolice în locuri publice., a precizat Janarmeria Capitalei.
Potrivit sursei citate, imediat după începerea meciului de fotbal dintre Dinamo şi Steaua, la adăpostul bannerelor de dimensiuni mari aprobate de organizatorul desfăşurării partidei, au fost aprinse de către suporterii echipei Steaua, dispuşi în peluza Sud, torţe şi petarde, unele dintre acestea fiind aruncate înspre suprafaţa de joc şi tribuna I.
În minutul 32 al partidei din zona peluzei Nord au fost aruncate către suprafaţa de joc mai multe obiecte de mici dimensiuni, fapt ce a dus la întreruperea meciului de către arbitru. 
"Pentru reluarea partidei, având în vedere din nou lipsa de reacţie a agenţilor firmei de securitate, a fost nevoie de realizarea unor cordoane de jandarmi între suporterii dispuşi la incidenţa dintre peluza Nord cu tribuna a II-a şi suprafaţa de joc", se mai arată în comunicatul citat. 
În repriza a doua, în jurul minutului 50 al partidei, în peluza Sud, în zona ocupată de suporterii echipei Dinamo s-au aprins mai multe torţe, tot sub protecţia bannerelor, unele fiind aruncate şi pe suprafaţa de joc. Existând pericolul izbucnirii unui incendiu dar şi al întreruperii pentru a doua oară a jocului, forţele de ordine au intervenit pentru evacuarea din stadion a grupului de suporteri, după care situaţia s-a calmat până la finalul partidei nemaifiind înregistrate incidente, potrivit Jandarmeriei Capitalei. 
Echipa Steaua a învins, vineri, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Dinamo, în derbiul etapei a XXXI-a a Ligii I, golurile fiind marcate de Mansaly Boubacar, în proprie poartă, în minutul 13, şi de Cristian Tănase, în minutul 70.
Derbiul a fost întrerupt în minutul 38, după ce fanii au aruncat cu mai multe obiecte în teren, şi s-a reluat după aproximativ şase minute. Pe parcursul jocului, suporterii au mai aruncat în teren cu torţe.
 

Parteneri
x close