Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo câştigă la Botoşani şi termină campionatul pe locul 4, dar nu va putea participa în viitoarea ediţie a cupelor europene

Dinamo câştigă la Botoşani şi termină campionatul pe locul 4, dar nu va putea participa în viitoarea ediţie a cupelor europene

Dinamo câştigă la Botoşani şi termină campionatul pe locul 4, dar nu va putea participa în viitoarea ediţie a cupelor europene
de M.T.    |    21 Mai 2014   •   20:44

Dinamo a încheiat ediţia 2013/14 a Ligii I cu o victorie pe terenul celor de la FC Botoşani, scor 2-1, rezultat în urma căruia alb-roşii şi-au consolidat locul 4 în clasament.

Cu toate acestea, formaţia din Ştefan cel Mare nu va putea evolua în viitoarea ediţie a cupelor europene, după ce FRF i-a retras licenţa de participare în Europa League, o decizie care poate fi atacată în decurs de cinci zile.

În ultima etapă din Liga I, Flavius Stoican a folosit o formulă de echipă cu multe rezerve, însă, chiar şi în aceste condiţii, Dinamo a reuşit să revină după ce a fost condusă şi să se impună în deplasarea de la Botoşani.

Gazdele au deschis scorul în minutul 18, prin Fulop, care a transformat un penalty acordat în urma henţului comis în careu de Adrian Popa.

Dinamoviştii au egalat nouă minute mai târziu, atunci când polonezul Bilinski a marcat cu o lovitură de cap din apropiere, după o centrare foarte bună a lui Rus.

Elevii lui Stoican puteau trece în avantaj cu un sfert de oră înainte de final, dar Lazăr a ratat lovitura de la 11 metri obţinută de Bărboianu la un duel cu Stojkov.

Bucureştenii au marcat golul victoriei în minutul 78, prin acelaşi Bilinski, atacantul polonez finalizând spectaculos o acţiune personală în care a driblat di fundaşi adverşi.

„Sunt bucuros că am reuşit să încheiem campionatul cu o victorie. Sunt la fel de bucuros că au debutat doi jucători tineri şi talentaţi, Tîrcoveanu şi Dobre”, a spus antrenorul dinamovist la finalul întâlnirii.

La puţin timp după sfârşitul partidei, FRF a anunţat pe site-ul oficial că a admis cererea directorului Administraţiei de Licenţiere, Viorel Duru, şi a retras licenţa clubului Dinamo pentru participarea în competiţiile de club UEFA în sezonul 2014-2015.

Duru a propus retragerea dreptului de participare în cupele europene pentru Dinamo după ce, marţi, clubul a depus la Tribunalul Bucureşti dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

Cu toate acestea, Flavius Stoican încă speră că echipa sa va reuşi să evolueze în Europa League, în sezonul viitor.

„Îmi doresc să jucăm în Europa League. Speranţa mea nu moare până nu vom epuiza toate căile de atac. E bine că plecăm de la zero, iar probleme financiare la jucători nu vor mai fi. În cazul în care nu vom juca în Europa, ne va rămâne să construim o echipă care să fie gata pentru cupele europene”, a afirmat tehnicianul alb-roşilor.

În cazul în care decizia FRF va fi menţinută şi după apel, locul dinamoviştilor în viitoarea ediţie a Europa League va fi luat de CFR Cluj.

×
Subiecte în articol: Dinamo FC Botosani Liga I
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close