Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo - FC Timişoara 1-2. Victoria din "Groapă" îi duce pe bănăţeni la două puncte de lider (VIDEO)

Dinamo - FC Timişoara 1-2. Victoria din "Groapă" îi duce pe bănăţeni la două puncte de lider (VIDEO)

Dinamo - FC Timişoara 1-2. Victoria din "Groapă" îi duce pe bănăţeni la două puncte de lider (VIDEO)
Sursa foto: dorin goga
06 Mai 2010   •   23:23

Timişoara a câştigat, joi, derby-ul cu rivala tradiţională, Dinamo, şi reintră în lupta pentru titlul de campioană. Bănăţenii, care au câştigat amândouă meciurile cu Dinamo în acest an, sunt acum la doar două puncte de liderul CFR Cluj cu trei etape înainte de finalul campionatului.
Remiza albă de joi dintre CFR Cluj şi FC Vaslui le-a dat timişorenilor determinarea să profite şi să se apropie la doar două puncte de primul loc. Misiunea nu era facilă, însă, întrucât Ştefan cel Mare este unul dintre cele mai grele arene pentru reprezentanţii Banatului.
Dinamo avea, totuşi, mari probleme în apărare, iar linia de fund era una aproape ireală, formată din Boştină, Grigore, Scarlatache şi Rus. Acest lucru s-a văzut pe teren, iar Timişoara a fost mereu periculoasă în atac. Mai întâi, Dorin Goga a deschis scorul pe contraatac în ultimul minut al primei reprize. Scos din ofsaid de Boştină, Goga a sprintat pe stânga şi l-a învins pe Curcă uşor, cu un şut la conţul de jos.

Timişoara a lovit din nou după pauză, în minutul 47. Apărarea dinamovistă a fost din nou surprinsă prea avansată, iar internaţionalul Răzvan Cociş l-a evitat pe Luchin şi a şutat la colţul scurt, pentru 2-0.

Dinamo părea că nu contează în acest meci, iar singurul pericol venea din incursiunile lui Adrian Cristea. Căpitanul Marius Niculae a reuşit, însă, cel de-al patrulea său gol al sezonului în minutul 67, când a şutat de la 8 metri la colţul lung şi le-a dat "câinilor" speranţe că pot reveni în meci.

Timişorenii au ştiut, însă, cum să închidă meciul din acest moment, doar Niculae testându-l iar pe portarul Taborda cu un şut puternic de la 20 de metri. Scorul final a fost, în cele din urmă, 1-2, iar Timişoara profită din plin de semieşecul celor de la CFR Cluj, apropiindu-se la doar două puncte de primul loc al clasamentului şi la un punct de locul al doilea. Dinamo, în schimb, rămâne la patru puncte de locul al şaptelea, ocupat de Rapid, şi nu are emoţii în privinţa locului de Europa League.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga I Dinamo FC Timisoara Marius Niculae
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close