Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo - FC Timişoara 3-1. "Câinii" se mai "scutură" de o urmăritoare (VIDEO)

Dinamo - FC Timişoara 3-1. "Câinii" se mai "scutură" de o urmăritoare (VIDEO)

Dinamo - FC Timişoara 3-1. "Câinii" se mai "scutură" de o urmăritoare (VIDEO)
Sursa foto: marius niculae
17 Mai 2009   •   22:20

Dinamo a dat dovadă de multă tărie de caracter în al doilea derby al etapei, şi a câştigat uşor meciul cu FC Timişoara, scor 3-1. Rezultatul îi scoate pe bănăţeni din lupta pentru titlu, singurul adversar rămas al "killerului" Dinamo fiind Unirea Urziceni. Ousmane N'Doye a fost "naşul" echipei lui Gabi Balint, el înscriind de două ori în momente foarte importante.
Confruntare extrem de spectaculoasă între liderul din Liga I şi echipa care a câştigat cele mai multe puncte pe teren în acest campionat. Spectacolul nu a lipsit de loc din partida de pe stadionul Ştefan cel Mare, iar primul gol a venit imediat, obligând pe Dinamo să iasă la atac. Gigel Bucur a arătat de ce este atât de temul în minutul 10 şi i-a driblat scurt pe ambii fundaşi de "naţională" a lui Dinamo, Tamaş şi Moţi, şutând apoi năpraznic la colţul scurt, în vinclul porţii lui Matache. Început de meci perfect pentru Timişoara.

Dinamoviştii ştiau foarte bine ce înseamnă o înfrângere pentu şansele lor la titlu, aşa că au ieşit repede la atac, pericolul venind la poarta lui Pantilimon de la cel mai neaşteptat jucător, mijlocasul ofensiv Ousmane N'Doye. Senegalezul şi-a reglat tirul cu câteva şuturi de la distanţă după respingerile gazdelor, iar oaspeţii nu s-au prins că ar putea avea probleme dacă nu sunt mai atenţi la aceste faze. Egalarea a venit ca o pedeapsă pentru echipa lui Gabi Balint de la jucătorul care i-a tot enervat, N'Doye. Mijlocaşul a ajuns la respingerea greşită a lui Nibombe şi a şutat de la 20 de metri pe jos, în colţul porţii lui Pantilimon, pentru 1-1. Imediat situaţia s-a agravat pentru oaspeţi, când Latovlevic a sărit greşit cu Marius Niculae la un corner, Pantilimon a ieşit prost, iar "Săgeată" l-a lobat cu capul pentru 2-1, chiar înainte de pauză.

Planurile lui Gabi Balint au mai fost date peste cap o dată după pauză după greşeala lui Bădoi, care a intervenit incorect la Dănciulescu în propriul careu, iar Alexandru Tudor a arătat punctul cu var. Lovitura a fost bătută de "coşmarul" N'Doye, tare, iar Pantilimon n-a avut nici o şansă. Dinamo avea acum 3-1 şi, la adăpostul unui avantaj de două goluri, s-a apărat cu siguranţă în faţa unei echipe tranchilizate de şocul celui de-al doilea gol.

Borbely a avut o şansă bună de a marca în minutul 78, după o serie de driblinguri fără sfârşit ale lui Parks, dar mult mai aproape a fost de gol Dănciulescu la faza imediat următoare Pantilimon respingând în mod miraculos un şut excelent pe jos. Dinamoviştii au gestionat foarte bine situaţia favorabilă în minutele rămase şi partida s-a încheiat aşa cum şi-au dorit, refuzând Timişoarei bucuria unei victorii în "Groapă" după 38 de ani.
Dinamo este în acest moment la şapte puncte de FC Timişoara, ceea ce înseamnă că trupa lui Mircea Rednic este acum la adăpost chiar şi în situaţia în care bănăţenii obţin returnarea celor şase puncte la sfârşitul lui mai.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close