Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo îi "calmează" pe rapidişti şi câştigă derby-ul cu 3-0 (VIDEO)

Dinamo îi "calmează" pe rapidişti şi câştigă derby-ul cu 3-0 (VIDEO)

Dinamo îi "calmează" pe rapidişti şi câştigă derby-ul cu 3-0 (VIDEO)
Sursa foto: bogdan lobont
04 Apr 2009   •   22:58

Rapid îşi propunea mult în meciul de sâmbătă din Ştefan cel Mare în derby-ul cu Dinamo. Era a 100-a confruntare dintre cele două echipe şi rapidiştii vroiau neapărat victoria. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din piaţă, însă, iar Dinamo a jucat cu un calm debordant şi a marcat trei goluri decisive prin Ionel Dănciulescu, Marius Niculae şi Adrian Cristea.
Mircea Rednic poate fi considerat unul dintre cei mai buni cunoscători ai Rapidului după ce a antrenat echipa giuleşteană în două rânduri, ultima oară în sezonul trecut. Şi a dovedit că îi cunoaşte pe rapidişti, reuşind să găsească leacul perfect la jocul echipei antrenate de Marian Rada. Umilinţa de pe tabelă a fost completată de cea de pe teren, portarul gazdelor, Bogdan Lobonţ, fiind unul dintre cei mai liniştiţi jucători de pe teren. Dinamoviştii au anunţat ce avea să se întâmple devreme în meci, Ionel Dănciulescu creând probleme în careul advers. Prolificul atacant a deschis scorul pentru "Câini", în minutul 29, după o centrare de pe partea dreaptă a lui Torje. Intenaţionalul de tineret a primit mingea de la Tamaş şi a centrat perfect la Dănciulescu care a înscris din vole.

Poate că golul lui Dănciulescu nu i-a surprins pe rapidişti, dar atitudinea "câinilor" de după gol a fost cu siguranţă neaşteptată. Dinamoviştii au dat dovadă de mare încredere în propriile forţe şi au rămas pe poziţii deşi se aflau în avantaj. Minutul 41 putea aduce un nou gol pentru "alb-roşii", Marius Niculae ţintind din întoarcere bara porţii lui Andrade după o pasă venită de pe dreapta.

Rapidul putea egala chiar înainte de pauză, brazilianul Cesinha irosind cea mai care ocazie a rapidului din această partidă în minutul de prelungire al primei reprize. Aflat în colţul careului de 6 metri, atacantul l-a testat bine pe Lobonţ cu un şut puternic, dar "Pisica" a mai arătat o dată de ce este titular între buturile echipei naţionale.
Marius Niculae s-a răzbunat pentru ratarea din prima repriză în minutul 56, când a marcat după o fază confuză plecată din gheata lui Torje, un real pericol pe partea stângă a apărării rapidiste. Niculae a făcut 2-0 după ce mingea nu a vrut să plece din faţa porţii apărate de Andrade şi a trimis mingea pe jos, cu piciorul drept.

În continuare, dinamoviştii au continuat să impresioneze şi nu s-au retras deloc, ţinând Rapidul în corzi în propria jumătate. Deşi se spune că scorul de 2-0 este cel mai periculos din fotbal, dinamoviştii nu s-au pierdut deloc cu firea şi au gestionat rezultatul perfect, reuşind să mai puncteze pe final, în minutul 88, prin "Prinţul" Adrian Cristea.

Echipele trimise în teren de tehnicienii Rednic şi Rada:
Dinamo: Lobonţ - Blay, Tamaş, Moţi, Simao - Torje, Papa Malik, N'Doye, Ad. Cristea - Dănciulescu, M. Niculae
Rapid: Andrade - Maftei, R. Fernandes, Mardare, Bozovic - Grigorie, J. P. Andrade, Lazăr, Spadacio, Cesinha - Djalovic

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Dinamo FC Rapid Mircea Rednic
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close