Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo învinge cu 2-1 la Varazdin şi se califică în playoff-ul Europa League

Dinamo învinge cu 2-1 la Varazdin şi se califică în playoff-ul Europa League

Dinamo învinge cu 2-1 la Varazdin şi se califică în playoff-ul Europa League
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    04 Aug 2011   •   19:54

Dănciulescu şi Cătălin Munteanu au marcat golurile prin care Dinamo a câştigat manşa secundă împotriva lui NK Varazdin cu scorul de 2-1, după 2-2 în meciul tur de la Bucureşti, rezultat prin care alb-roşii se califică în playoff-ul Europa League.

 
Dinamo a înţeles că principalul său adversar riscă să devină timpul, dacă golul întârzia să apară, astfel că alb-roşii au început în forţă şi au deschis scorul încă din minutul 7, când Dănciulescu a marcat după ce Krklec a respins în faţă lovitura de cap a lui Marius Niculae. Elevii lui Ciobotariu se puteau chiar desprinde, dar şutul lui Torje de la 17 metri a trecut puţin peste poartă.
 
Croaţii nu s-au resemnat însă şi, la sfârşitul primului sfert de oră de joc, au restabilit egalitatea, la capătul unei faze aproape identice cu cea de la golul dinamoviştilor. Vugrinec i-a pasat inteligent lui Golubar, al cărui şut de pe partea dreaptă a fost respins de Bălgrădean doar până la Glavina, care a înscris din apropiere.
 
După ce Sacer a irosit o bună ocazie pentru Varazdin, Cătălin Munteanu i-a readus în avantaj pe „câini”, mijlocaşul dinamovist reluând în poartă după ce Krklec a deturnat cu greu din drumul său spre poartă mingea trimisă din lovitură liberă de Torje.
 
Era minutul 26 şi echipa din Ştefan cel Mare se afla din nou la conducere, dar o greşeală a lui Moţi, care a dat pe lângă balon în careu, putea readuce egalitatea. Bălgrădean a intervenit însă providenţial în faţa lui Glavina şi a păstrat rezultatul de pe tabelă, rămas neschimbat până la pauză, chiar dacă Vugrinec a mai avut o bună oprtunitate, în urma unui şut puternic de la distanţă.
 
Rămasă fără cel mai periculos om al său, Vugrinec, înlocuit la pauză din cauza unei accidentări, Varazdin a fost incapabilă să mai ameninţe poarta lui Bălgrădean în repriza a doua. Dinamo a profitat de apatia gazdelor şi şi-a creat câteva ocazii importante, irosite însă de Dănciulescu, Cătălin Munteanu, în două rânduri, şi Pătraşcu.
 
Apropierea finalului i-a făcut pe dinamovişti să cedeze iniţiativa croaţilor, lucru care era să-i coste, Gluhak, reluare peste din interiorul careului în urma unui corner, şi Safaric, şut puţin pe lângă dintr-o lovitură liberă, fiind aproape să egaleze. Băieţii lui Ciobotariu au gestionat însă inteligent ultimele minute, ţinând jocul departe de propria poartă, spre frustrarea gazdelor, care au devenit tot mai nervoase şi au apelat la intrări din ce în ce mai dure. 
 
Pe fondul durităţilor celor de la Varazdin, Moţi ar fi putut da lovitura de graţie, dar Krklec a reuşit să respingă şutul fundaşului dinamovist. Intervenţia goalkeeperului croat nu a făcut altceva decât să prelungească agonia gazdelor, pentru că finalul nu a adus nimic nou pe tabelă. Dinamo scapă de complexul pe care îl avea în faţa echipelor ex-iugoslave şi se califică în playoff-ul Europa League, acolo unde o aşteptă deja Steaua, Rapid şi FC Vaslui.
 
Varazdin: Krklec - Tkalcic, Gluhak, Conjar, Simek - Aganovic, Safaric, Sacer (Grgec 89), Glavina, Golubar (Cerovecki 65) - Vugrinec (Trojak 46)
 
Dinamo: Bălgrădean - L. Rus, Scarlatache, Moţi, Diabate - Torje, Kone, C. Munteanu, Alexe (Pătraşcu 64)  - Dănciulescu, M. Niculae (Ţucudean 89).

×
Subiecte în articol: Dinamo europa league tur preliminar playoff
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close