Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo învinge cu 3-1 pe Victoria Brăneşti şi îşi asigură prezenţa în Europa League

Dinamo învinge cu 3-1 pe Victoria Brăneşti şi îşi asigură prezenţa în Europa League

Dinamo învinge cu 3-1 pe Victoria Brăneşti şi îşi asigură prezenţa în Europa League
Sursa foto: Foto: gsp.ro
16 Mai 2011   •   23:36

Dinamo este sigură de participarea în cupele europene în viitorul sezon. „Câinii” au învins pe teren propriu pe Victoria Brăneşti, scor 3-1, deşi au evoluat cu Bărboianu între buturi în ultimul sfert de oră, şi nu mai are cum să piardă poziţia de Europa League, indiferent de deznodământul finalei Cupei României.

 
Elevii lui Andone au ţinut să fie siguri că vor avea un meci uşor şi au marcat încă din minutul 2, când albanezul Bakaj a marcat din apropiere, după o pasă primită de la Alexe. Dinamo a continuat să atace, dar Liviu Ganea, Alexe, Păun sau Diabate nu au mai reuşit să-l bată pe Bordeanu.
 
De cealaltă parte, oaspeţii au echilibrat meciul după un început timid, dar încercările de a se apropia de poarta lui Bălgrădean s-au oprit mereu la marginea careului sau în fundaşii alb-roşilor. Cele mai importante şanse ale ilfovenilor i-au avut în prim-plan pe Oprea, şut din lovitură liberă, şi pe Simion, care nu a ajuns la o centrare a aceluiaşi Oprea.
 
Dinamo a trăit periculos în debutul părţii secunde, când Grigore a greşit ca un începător şi Avram s-a trezit singur cu Bălgrădean, dar a ratat incredibil. Câteva minute mai târziu, a fost rândul lui Bărboianu să o comită, fostul fundaş al Craiovei faultându-l în careu pe Zuluf. Ispir a transformat penaltyul şi a egalat, iar oaspeţii au prins curaj.
 
Defensiva lui Andone a continuat să dea rateuri şi, după o gafă a lui Mehmedovic, Zuluf a scăpat singur spre poartă, dar l-a luat la ţintă pe goalkkeperul „câinilor”. Faza a continuat, mingea a ajuns la Ispir, însă şutul acestuia de la marginea careului a trecut puţin pe lângă.
 
Într-un final, gazdele s-au trezit, în special datorită introducerii lui Torje, şi, după ce Cătălin Munteanu a ratat din apropiere, Kone i-a readus pe dinamovişti în avantaj în urma unei lovituri libere la care apărarea Victoriei a dat dovadă de naivitate.
 
Cu un sfert de oră înainte de final, Zuluf a scăpat din nou de marcajul aproximativ al fundaşilor lui Dinamo, iar Bălgrădean nu a mai avut altceva de făcut decât să-l faulteze şi să fie eliminat. Cum Andone efectuase deja toate schimbările, locul său în poartă a fost luat de Bărboianu, care, surprinzător, a şomat în ultimele minute. Ba mai mult, Dănciulescu a făcut 3-1 după un assist al lui Torje, şi a securizat victoria care asigură alb-roşilor prezenţa în viitoarea ediţie de Europa League.
 
Dinamo: Bălgrădean - Bărboianu, D. Grigore, Găman (Mehmedovic 34), Diabate - Păun (Torje 59), Kone, C. Munteanu, Bakaj - L. Ganea (Dănciulescu 46), Alexe
 
Victoria: Bordeanu - Maghici (Lorincz 64), Sg. Bar, Poverlovic, Străuţ - Novac (Fl. Petre 56), Todoran, Ispir, R. Avram - V. Simion (Zuluf 51), B. Oprea

×
Subiecte în articol: Dinamo victoria branesti Liga I
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close