Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo învinge Steaua, Pac-Pac la zero. Zapata gafează decisiv şi în "Eternul derby" (VIDEO)

Dinamo învinge Steaua, Pac-Pac la zero. Zapata gafează decisiv şi în "Eternul derby" (VIDEO)

Dinamo învinge Steaua, Pac-Pac la zero. Zapata gafează decisiv şi în "Eternul derby" (VIDEO)
Sursa foto: marius alexe
17 Mar 2010   •   22:23

Dinamo a câştigat, miercuri, derby-ul cu Steaua din Ştefan cel Mare cu scorul de 2-0. "Câinii" şi-au asigurat reintrarea în lupta pentru titlul de campioană cu o evoluţie ireproşabilă. Partida a fost piperată de greşelile incredibile din apărarea Stelei, culminând cu cea a portarului Zapata de la golul al doilea, al lui Andrei Cristea.
Cu o apărare "încropită" pe ultima sută de metri de Mihai Stoichiţă, Steaua a avut mari probleme în prima repriză a partide de pe stadionul Ştefan cel Mare. Dinamoviştii au părut să aibă o viteză în plus încă de la început, iar Andrei Cristea şi Marius Alexe au făcut ce au vrut în primele zece minute cu apărarea Stelei. Cei doi au ratat trei ocazii rarisime de singur cu portarul, şutând de fiecare dată pe lângă poarta apărată de Robinson Zapata. Încet, Steaua a mai echilibrat jocul dar nu şi-a putut crea ocazii de gol.
În aceste condiţii, tot Dinamo a fost echipa mai periculoasă şi e deschis scorul în minutul 39, prin tânărul de doar 20 de ani Alexe. Boştină trimisese o centrare perfectă în careu, Marius Niculae prelungise pe spate până la Alexe, iar acesta a reluat imparabil.

Steaua a fost aproape de un răspuns instant, dar Kapetanos a trimis o lovitură de cap la o palmă de bara porţii lui Dolha. Scorul la pauză a fost 1-0, iar cele două echipe au ieşit de la cabine cu aceeaşi determinare şi inspiraţie. Steaua a continuat să nu creeze mare pericol la poarta lui Dolha, iar Andrei Cristea să fie un ghimpe în coasta fostei sale echipe. De altfel, ex-stelistul a scăpat singur spre poarta adversă, la 35 de metri, dar nu a putut avansa pentru că polonezul Pawel Golanski l-a pus repede la pământ. Tudor i-a arătat direct cartonaşul roşu, iar Dinamo putea încerca chiar desprinderea pe finalul partidei.
Antrenorul Stelei, Stoichiţă, a încercat orice şi i-a introdus pe atacanţii Surdu şi Pepe Moreno în teren, dar defensiva dinamovistă, a doua a campionatului, nu a dat semne de slăbiciune. Mai mult, Dinamo a mai înscris un gol după o fază la care Zapata şi-a îngropat din nou echipa. Lăsat 1 contra 1 cu Andrei Cristea după o mare greşeală a apărării steliste, Zapata a şutat pur şi simplu pe lângă minge şi l-a lăsat pe Cristea să marcheze în poarta goală în minutul 82.

Scorul s-a păstrat neschimbat până la final, iar Steaua a ratat ocazia de a deveni lider al clasamentului. Dinamo, în schimb, s-a apropiat la doar două puncte de primul loc şi a reintrat în cursa pentru titlu.
Formaţiile de joc:
Dinamo: 12. Dolha - 25. Scarlatache, 18. L. Goian, 4. Moţi, 3. Pulhac - 22. Torje (20. Ad. Cristea '71), 29. N'Doye, 8. Boştină (5. D. Kone '77), 10. Alexe - 9. M. Niculae (15. Fl. Bratu '80), 17. A. Cristea. Antrenor: Cornel Ţălnar.
Steaua: 1. Zapata - 4. Golanski, 2. Parpas, 8. Ov. Petre, 18. P. Marin (24. Surdu '65) - 7. Szekely (22. Pepe Moreno '79), 19. Pleşan (17. Baciu '46), 14. Toja, 16. Nicoliţă - 28. B. Stancu, 9. Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga I Dinamo steaua Stefan cel Mare derby
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close