Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo reacţionează în cazul Mărgăritescu: „Se putea recurge la o altă procedură, nu la una de tip flagrant”

Dinamo reacţionează în cazul Mărgăritescu: „Se putea recurge la o altă procedură, nu la una de tip flagrant”

Dinamo reacţionează în cazul Mărgăritescu: „Se putea recurge la o altă procedură, nu la una de tip flagrant”
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Apr 2011   •   10:11

Andrei Mărgăritescu a fost reţinut marţi pentru 24 de ore într-un caz de furt de maşini de lux. Jucătorul dinamovist a fost acuzat de tăinuire şi a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Cristian Munteanu, fost portar la Dinamo, a primit interdicţie de a părăsi ţara. În dosarul privind furtul unor maşini de lux au mai fost reţinute şase persoane.

În noaptea de marţi spre miercuri, Tribunalul Bucureşti a decis ca mijlocaşul „câinilor” să fie cercetat în libertate pentru tăinuire, iar în cazul celorlalţi şase reţinuţi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel.

Clubul Dinamo a reacţionat vis-a-vis de acest scandal şi a postat pe siteul său oficial un comunicat privitor la evenimentele care au avut loc marţi.

Astăzi, 19 aprilie, echipa noastră a avut un program de pregătire în cantonamentul de la Săftica şi s-a deplasat, la ora 16.45, spre aeroport, unde era prevazută îmbarcarea stabilită pentru cursa de linie Otopeni-Cluj.

În timp ce antrenorul Ioan Andone acorda declaraţiile de presă privind meciul cu Gloria Bistriţa, Andrei Mărgăritescu a fost reţinut înainte de îmbarcare, spre surprinderea generală a pasagerilor şi a delegaţiei clubului nostru, jucători, membri ai conducerii tehnice, etc.

FC Dinamo Bucuresti îşi arată surprinderea faţă de acţiunea cu exces mediatic în care a fost implicat jucătorul Andrei Mărgăritescu pe "Aeroportul Internaţional Henri Coandă", înainte de decolarea spre Cluj, pentru meciul oficial cu Gloria Bistriţa, contând pentru prima manşă a semifinalelor Cupei României Timişoreana.

Jucătorului Andrei Mărgăritescu i s-a interzis astfel deplasarea pentru meciul oficial cu Gloria Bistriţa, fiind solicitat să se prezinte la audieri privind un subiect necunoscut clubului.

Considerăm pe această cale că factorii implicaţi puteau recurge la o altă procedură în contextul dat, şi nu la una de tip flagrant. Se putea astfel evita reţinerea unui sportiv într-un spaţiu public şi în echipamentul clubului, se putea evita implicarea emoţionala a întregului lot de jucători, cu 24 de ore înaintea unui meci oficial.

Clubul nostru i-a pus la dispoziţie jucătorului Andrei Mărgăritescu un avocat care să-l asiste în investigaţia în care este implicat


Ioan Andone a sărit în apărarea jucătorului său şi consideră că reţinerea acestuia a fost făcută într-un mod inadecvat. „Mi-a spus că e vorba de maşina lui. A cumpărat-o de la o persoană şi asta e tot. La aeroport au venit doi băieţi care i-au arătat un mandat de aducere la Procuratură. Am încredere în el că nu a făcut prostii. El nu are anturaj şi nu se implică în aşa ceva. A fost sunat şi le-a spus procurorilor că vine joi la interogatoriu, după meciul din Cupă. Nu înţeleg de ce a fost nevoie de acest scenariu, cred că a fost exces de zel din partea autorităţilor”, a declarat tehnicianul dinamovist.

×
Subiecte în articol: Dinamo retinere ancheta Ioan Andone
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close