Antena 3 CNN Sport Fotbal intern DNA îl anchetează pe Mircea Sandu pentru scandalul de corupţie de la Euro 2012

DNA îl anchetează pe Mircea Sandu pentru scandalul de corupţie de la Euro 2012

DNA îl anchetează pe Mircea Sandu pentru scandalul de corupţie de la Euro 2012
29 Oct 2010   •   11:04

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de fotbal, a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care va verifica acuzaţiile de luare de mită în cazul votului pentru desemnarea gazdelor EURO 2012.

Într-un comunicat de vineri, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţă că procurorii "s-au sesizat din oficiu" în acest caz, după ce în presa internaţională au apărut informaţii preluate apoi şi de mass-media românească.  "Procurorii anticorupţie s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind presupuse fapte de corupţie în urma cărora anumiţi membri ai Comitetului executiv al UEFA ar fi favorizat, la organizarea Campionatului european de fotbal din anul 2012, două ţări în detrimentul altei ţări", se aratã în comunicatul de vineri al DNA.

Mircea Sandu neagă că ar fi implicat în scandal


Scandalul a pornit după ce fostul trezorier al Federaţiei Cipriote de Fotbal, Spyros Marangos, a declarat pentru La Gazzetta dello Sport că votul pentru stabilirea gazdei EURO 2012 a fost aranjat. El susţine că voturile a patru membrii UEFA, au fost cumpărate pentru un total de 9,15 milioane de euro şi insistă că are trei martori şi dovezile necesare pentru a-şi susţine acuzaţiile. Candidatura comună a Poloniei şi Ucrainei a obţinut şapte voturi de susţinere pentru organizarea EURO 2012, printre acestea numărându-se şi cel al lui Mircea Sandu.

Oficialul român a declarat la Sport.ro că în ceea ce îl priveşte nu are niciun fel de problemă. "Oamenii vin la tine, te roagă, «domne, uite, votează cu mine». Ăsta e lobby-ul care se face în general. Nu se duce nimeni cu teşcheruţe de bani", a declarat Sandu, precizând că probabil Marangos s-a supărat pe Mario Lefkaritis, preşedintele federaţiei cipriote şi membru în Comitetul Executiv al UEFA (n.r. care ar fi luat cea mai mare sumă din şpaga totală), pentru că l-ar fi dat afară din federaţie.





×
Subiecte în articol: Mircea Sandu UEFA DNA EURO 2012
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close