Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Documentele prin care MApN a cedat stadionul Steaua în 1999

Documentele prin care MApN a cedat stadionul Steaua în 1999

Documentele prin care MApN a cedat stadionul Steaua în 1999
21 Sep 2015   •   16:25

Au trecut 16 ani de la "ingineria legislativ-financiara", asa cum a fost denumita de presa modalitatea prin care MApN a cedat, in folosinta gratuita pe 20 de ani, stadionul Steaua si intreaga baza sportiva. In cele aproape doua decenii scurse, niciodata nu au fost date publicitatii documentele care au stat la baza "tranzactiei", scrie Dolce Sport. Pana acum.

Site-ul Dolce Sport a reusit sa obtina toate actele si le publica in exclusivitate. Este pentru prima data cand lumea are acces la documente si le poate citi.

Pentru o mai buna intelegere a documentelor, prezentam succint, dar pe intelesul tuturor, cronologic, povestea.

1. La 9 aprilie 1998, a fost aprobata transformarea sectiei de fotbal a CSA Steaua Bucuresti in FC Steaua Bucuresti, asociatie sportiva fara scop patrimonial. Viorel Paunescu a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie

A fost intocmita "Lista cu membrii fondatori ai Asociatiei fara scop patrimonial FCSB". Niciodata nu a fost data publicitatii, dar www.dolcesport.ro a intrat inclusiv in posesia ei si o publica mai jos. Apar nume interesante.

2. La 4 februarie 1999, Hotarârea de Guvern nr. 66, publicata in Monitorul Oficial, consfinteste "transmiterea in folosinta gratuita, pe o perioada de 20 de ani, Asociatiei FCSB" atat a stadionului Steaua, cat si a intregii baze sportive (in HG, totul a fost denumit "imobil").

Mai multe, pe Dolce Sport.

×
Subiecte în articol: steaua MApN
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close