Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Doliu în lumea fotbalului românesc. Unul dintre cei mai mari portari ai Stelei s-a stins din viață

Doliu în lumea fotbalului românesc. Unul dintre cei mai mari portari ai Stelei s-a stins din viață

Doliu în lumea fotbalului românesc. Unul dintre cei mai mari portari ai Stelei s-a stins din viață
09 Mar 2018   •   13:10

Doliu în lumea fotbalului românesc. Fostul mare fostbalist Ion Voinescu s-a stins din viață la vârsta de 88 ani. 
Conducerea Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București, alături de întregul colectiv de sportivi, antrenori și tehnicieni, deplânge trecerea în neființă a fostului mare fotbalist român, Ion Voinescu și adresează un mesaj de compasiune rudelor, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat. 


Ion Voinescu, a fost considerat cel mai bun portar din istoria României, o legendă a fotbalului. Timp de 13 ani, a apărat poarta Stelei, echipă cu care a câştigat şase titluri naţionale şi cinci Cupe ale României. Ion Voinescu a cucerit titlul cu Steaua în anii 1951, 1952, 1953, 1956, 1960 şi 1961, precum şi Cupa României, în 1950, 1951, 1955 şi 1962. A acumulat 22 de selecționări în Naționala României, informează csasteaua.ro.

În 1952 a participat la Olimpiada de la Helsinki, prestație în urma căreia presa finlandeză l-a considerat “cel mai bun portar al lumii”!

Pentru meritele sale sportive deosebite, i-au fost decernate Ordinul Muncii cl. a II-a și Steaua Republicii, fiind, până în prezent, singurul sportiv român al tuturor timpurilor onorat cu aceste distincții.

×
Subiecte în articol: portar steaua fotbal doliu
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close