Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dorin Goian: Atmosfera la echipa naţională este pozitivă

Dorin Goian: Atmosfera la echipa naţională este pozitivă

Dorin Goian: Atmosfera la echipa naţională este pozitivă
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mar 2011   •   10:16

Dorin Goian şi Dan Alexa au prefaţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută marţi partida României cu Bosnia din preliminariile Campionatului European din 2012. Fundaşul lui Palermo laudă atmosfera din cadrul echipei naţionale şi spune că şase puncte obţinute în următoarele două meciuri vor schimba ecuaţia calificării.

Sunt sigur că dacă vom câştiga şase puncte în aceste două meciuri se va schimba situaţia din grupă. Faptul că suntem, cu excepţia lui Mirel Rădoi, toţi jucătorii importanţi cu experienţă, ne dă o încredere mai mare. Sunt sigur că sâmbătă vom face un meci mare şi vom lua cele trei puncte. Vă spun sincer, am văzut acum jucătorii mult mai concentraţi. Este o atmosferă pozitivă pentru meciul de sâmbătă”, a declarat Goian, autorul golului victoriei în meciul susţinut de echipa sa de club, Palermo, în partida din weekendul trecut cu Milan. De altfel, fundaşul de 31 de ani a recunoscut că nu se aştepta să fie chemat de Răzvan Lucescu. „Nu credeam că o să fiu convocat şi a fost o surpriză pentru mine când am fost sunat după meciul cu AC Milan. O evoluţie bună la echipa de club îţi dă un moral mult mai bun”, a adăugat Goe.

Revenirea lui Adrian Mutu îi bucură pe jucătorii naţionalei, dar aceştia consideră că atacantul Fiorentinei nu trebuie privit ca un salvator. „Nu trebuie să-l vedem pe Adi ca pe salvatorul naţionalei. Să nu putem o presiune prea mare pe el. Nu că nu ar duce-o”, a spus Goian, completat de Alexa: „Mutu a venit foarte motivat, îşi doreşte să ajute echipa naţională. Este un jucător foarte important pe faza de atac. A avut o atitudine foarte bună şi înaintea antrenamentului de ieri s-a ridicat în picioare şi a luat cuvântul. Asta spune foarte multe despre cât este de hotărât şi despre cât doreşte să şteargă imaginea lăsată în ultima vreme”.

Căpitanul lui Poli Timişoara ştie că partida cu Bosnia se va desfăşura sub presiune şi a explicat că nu face un scop din a marca, deşi în turneul din Cipru a reuşit o dublă în tricoul naţionalei. „Este un meci special, suntem conştienţi că apasă o presiune mare pe umerii noştri. Îmi doresc foarte mult să pot să-mi ajut echipa şi ar fi ceva fantastic să dau gol, dar nu fac din asta un obiectiv, pentru că eu marchez foarte rar. Meciul cu Bosnia va fi decis de echipa cu starea psihică mai bună, mai agresivă şi care intră cel mai bine în teren", a declarat Alexa.

Altfel, căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, a părăsit antrenamentul de marţi după numai 20 de minute. Paul Zaharia, ofiţerul de presă al FRF, a spus însă că nu sunt motive de îngrijorare. „Cristian Chivu a efectuat doar o parte din pregătirea fizică, el retrăgându-se la vestiare mai devreme pentru a efectua şedinţa de recuperare. Din cauza programului încărcat, s-a luat decizia ca jucătorul român să efectueze şedinţe de masaj şi saună”, a explicat oficialul pentru Mediafax.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close