Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dragomir şi LPF se răzbună: „Televiziunile nu vor avea rezumate şi nu vor avea voie la conferinţele de presă”

Dragomir şi LPF se răzbună: „Televiziunile nu vor avea rezumate şi nu vor avea voie la conferinţele de presă”

Dragomir şi LPF se răzbună: „Televiziunile nu vor avea rezumate şi nu vor avea voie la conferinţele de presă”
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Mai 2011   •   13:47

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că Adunarea Generală a LPF a stabilit ca pachetul numărul 9 de meciuri din Liga I să fie încredinţat TVR, iar pentru celelalte cinci pachete disponibile să se negocieze cedarea lor până la 15 iunie.

Am decis ca pachetul 9 să fie încredinţat TVR, aşa cum este semnată convenţia cu Consiliul Concurenţei. Dacă până la 15 iunie primim o sumă considerată de Adunarea Generală şi conducerea ligii îndeajuns de benefică pentru cluburi, se va vinde într-un singur pachet tot ce a rămas. Din aceşti bani se va face o platformă, un post de televiziune, dacă se vând pe următorii trei ani toate pachetele, peste trei ani LPF va avea o platformă cu unul sau două posturi, care va transmite toate meciurile, dar şi alte programe. Dacă nu se vând, din februarie se face noua platformă”, a spus Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după întâlnirea Adunării Generale a LPF.

Şeful Ligii a confirmat înfiinţarea unui post de televiziune public şi a anunţat că restul televiziunilor nu vor avea dreptul să preia nici măcar înregistrări. „Indiferent dacă vindem sau nu la vreun post de televiziune, LPF va avea o platformă de televiziune. Cu banii pe care îi vom lua acum şi cu un împrumut bancar vom face tot. Avem aprobare de la Consiliul Concurenţei şi vom face tot ce credem că e de cuviinţă pentru fotbalul românesc. Adunăm material din ţările care au adoptat acest model şi facem actele. Noi avem diamantul, drepturile pentru Liga I. Suma pentru vizionarea acestor canale va fi de 10-15 euro. Celelalte televiziuni nu vor avea dreptul să ia nici măcar imagini, cel puţin până în februarie, după care vom vedea. Ne descurcăm până atunci. Rezumatele nu se dau la nicio televiziune, pachetele de internet nu se se vând, iar la conferinţele de presă participă numai ziariştii”, a explicat Dragomir, care a adăugat că iniţiativa sa este susţinută şi de alţi oameni din fotbal: „Gigi Becali m-a sunat şi mi-a zis pentru prima oară în viaţa lui că sunt genial, aproape la fel de deştept ca el”.

În final, preşedintele LPF i-a ameninţat şi pe conducătorii cluburilor că nu vor avea voie să discute la emisiunile TV despre meciurile netelevizate: „Niciun patron nu are voie să vorbească la o altă televiziune, cel care va vorbi va fi amendat cu 10 miliarde de lei vechi”.

×
Subiecte în articol: Dumitru Dragomir LPF Liga I
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close