Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dragomir: Steaua nu riscă nimic în cazul unei condamnări a lui Becali în dosarul "Valiza"

Dragomir: Steaua nu riscă nimic în cazul unei condamnări a lui Becali în dosarul "Valiza"

Dragomir: Steaua nu riscă nimic în cazul unei condamnări a lui Becali în dosarul "Valiza"
de M.T.    |    04 Iun 2013   •   17:04

Steaua nu riscă nimic în cazul în care Gigi Becali va fi condamnat în dosarul "Valiza", a dat asigurări Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o marţi.

„Din punct de vedere al regulamentelor sportive româneşti, Steaua nu păţeşte nimic. Ca să fie foarte clar. Din punct de vedere al regulamentelor sportive, FRF, FIFA, UEFA, pentru noi e caz încheiat. A fost judecat o dată”, a spus Dragomir, citat de Mediafax.

„După vechiul regulament cazul a rămas la comisiile Ligii să se decidă după ce se termină dosarul penal. Iar în regulamentul vechi, care trebuie să se aplice, scrie că au trecut cei cinci ani. Becali nici nu era în acte. Că făcea el pe nebunul pe la televizor, asta e altceva”, a continuat şeful LPF.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a judecat recursul dosarului "Valiza" va da marţi o decizie definitivă în acest caz, după ce trei magistraţi ai aceleiaşi instanţe au hotărât, acum un an, achitarea inculpaţilor printre care Gigi Becali şi Victor Piţurcă.

Procurorul DNA a cerut completului de cinci judecători condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare, a Alinei Ciul, la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piţurcă, Teia Sponte şi Radu Marino, la câte doi ani cu suspendare.

Dragomir a mai precizat că nu cunoaşte dacă UEFA va judeca astfel acest caz şi este de părere că nu există nicio asemănare întra situaţia clubului turc Fenerbahce Istanbul, exclus din Liga Campionilor, după ce oficialii grupării au fost găsiţi vinovaţi de corupţie, şi cea a Stelei.

De asemenea, preşedintele LPF îl consideră nevinovat pe selecţionerul Victor Piţurcă: „Ar fi ultima să fie condamnat Piţurcă. Eu sunt mie la sută sigur că Piţurcă nu e vinovat”.   

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close