Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dumitru Dragomir anunţă redeschiderea Cazului Valiza pe linie sportivă: „Nu este o răzbunare”

Dumitru Dragomir anunţă redeschiderea Cazului Valiza pe linie sportivă: „Nu este o răzbunare”

Dumitru Dragomir anunţă redeschiderea Cazului Valiza pe linie sportivă: „Nu este o răzbunare”
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Iul 2011   •   13:31

Dumitru Dragomir a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Liga profesionistă de Fotbal că s-a decis redeschiderea Cazului Valiza pe linie sportivă.

„Am discutat în cadrul Adunării Generale cazul Stelei, care nu a plătit nişte penalităţi, şi, în plus, s-a pus pe rol procesul pe linie sportivă vis-a-vis de «Cazul Valiza». După cum ştiţi, nici Federaţia, nici Liga nu au judecat în totalitate cazul, aşteptând deciziile justiţiei. Între timp, un oficial al clubului Steaua a declarat că dânsul a trimis valiza la Cluj, pentru premiere. Şi cum în regulamentele şi în statutele noastre premiera a fost şi este interzisă, problema intră sub incidenţa FIFA. Dacă s-a declarat public că au fost trimişi bani pentru premiere, s-a încălcat regumamentul pe linie sportivă, pe linie juridică nu ne interesează”, a declarat Dragomir.

Preşedintele Ligii Profesioniste a negat însă că decizia ar avea legătură cu recentul scandal în care a fost implicat alături de Gigi Becali, finanţatorul roş-albaştrilor, în privinţa drepturilor TV.

Nu mă voi împăca cât trăiesc cu cel căruia i-aţi pomenit numele. N-am să mă răzbun niciodată pe el, eu am un caracter ales. Faptul că se vor deschide aceste cazuri la comisii nu îl consider o răzbunare. Eu nu mă pot opune comisiilor juridice care vin cu propunerile. Aceste comisii sunt aprobate atât de FRF, cât şi de LPF”, a explicat şeful Ligii.

Întrebat ce riscă Steaua în cazul în care acuzaţiile se dovedesc adevărate, Dragomir a evitat să ofere un răspuns clar: „Nu ştiu, comisiile sunt cele care stabilesc, eu habar n-am”.

Reacţia lui Gigi Becali nu a întârziat. Patronul roş-albaştrilor spune că, pe linie sportivă, cazul a fost deja închis şi consideră că Dumitru Dragomir se joacă cu focul.

Pe linie sportivă cazul a fost judecat, s-a dat o decizie definitivă şi irevocabilă. Ce calitate are el să redeschidă cazul? Îi transmit să nu se joace cu focul”, a declarat Becali pentru Mediafax.

În mai 2008, „Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a XXXIV-a Campionatului Naţional de Fotbal - Liga I - circa 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu CFR 1907 Cluj”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în cazul în care finanţatorul Stelei a fost trimis în judecată sub acuzaţia de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de Becali au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi, iar valiza cu cei 1,7 milioane de euro găsită asupra lui Teia Sponte a fost sechestrată.

×
Subiecte în articol: Dumitru Dragomir LPF Gigi Becali steaua
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close