Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dumitru Dragomir ar putea obţine legalizarea premierilor în fotbalul românesc

Dumitru Dragomir ar putea obţine legalizarea premierilor în fotbalul românesc

Dumitru Dragomir ar putea obţine legalizarea premierilor în fotbalul românesc
Sursa foto: Dumitru Dragomir
17 Feb 2009   •   13:02

Scandalul dosarului "Valiza" ar putea avea un final neaşteptat pentru unii, după ce luni se poate ca organele executive ale FRF să legalizeze practica premerii echipelor. Noile reglementări ar viza echipele lipsite de motivaţie, pentru a le determina să joace la potenţial maxim în jocuri în care sunt implicate formaţii candidate la titlul de campioană a României. Părerile sunt, însă, împărţite privind adoptarea acestei măsuri.
Practicile lui Gigi Becali şi-ar putea avea rolul lor pentru a schimba legislaţia fotbalistică din România. Dosarul "Valiza" şi presiunile făcute de patronul stelist pe marginea acestuia ar putea duce la legalizarea de către Comitetul Executiv al FRF a premierilor în Liga 1, în anumite condiţii, potrivit prosport.ro.
Patronul stelist a fost anchetat şi trimis în justiţie de către Departamentul Naţional Anticorupţie din cauza premierilor pe care le-a făcut de-a lungul timpului şi, în special, cu ocazia meciului din ultima etapă a campionatului trecut dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, viitorea campioană. Atunci, Becali a încercat să îi premieze formaţia deja retrogradată în acel moment pentru a juca "pe bune" şi a împiedica-o pe CFR, caz în care Steaua ar fi câştigat titlul în Liga 1.
Situaţia este considerată una normală de către Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, şi de către alţi oameni de fotbal din România, în special de la cluburile considerate "mici". Din acest motiv, ei susţin legalizarea premierilor în ultimele 4-5 etape de campionat. De cealaltă parte este însuşi preşedintele FRF, Mircea Sandu, care crede că de la premieri până la vinderea de meciuri nu mai este decât un pas. "Tot aşa cum plăteşti o echipă să joace corect o dată, a doua oară o plăteşti să îţi vândă meciuri", a spus Sandu, conform sursei amintite.
Dumitru Dragomir consideră, însă, că legalizarea primelor date altor echipe ar putea duce la evitarea scandalurilor, în condiţiile în care Gigi Becali a declarat, deja, că nu are de gând să renunţe la acest obicei.
"Dacă Steaua, în ultimele trei meciuri, va fi la luptă cu altă echipă, o să vedeţi premiere pe faţă frumos, cu valiza pe masă, la palat", a declarat patronul Stelei în urmă cu ceva timp.
Şedinţa în care se va decide care dintre cele două tabere va avea câştig de cauză va avea loc luni, fiind numai una dintre multele probleme care urmează să fie discutate.
Iată textul care ar urma să fie modificat:
Corupţia pasivă (solicitarea, acceptarea promisiunii sau primirea unui avantaj nejustificat), precum şi fapta unei persoane de a promite, oferi sau acorda sume de bani unui oficial al unui club sau unui terţ, în beneficiul unui club, în scopul de a stimula echipa clubului, respectiv să-şi apere corect şansele într-unul sau în mai multe jocuri sancţionată în mod cumulativ:
a) cu o penalitate de 100.000 ? 300.000 lei
b) cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal şi cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru doi ani
c) retrogradarea primei echipe a clubului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dumitru Dragomir Gigi Becali Mircea Sandu
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close