Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Duşan Uhrin Jr: Dinamo este cea mai periculoasă contracandidată la titlu

Duşan Uhrin Jr: Dinamo este cea mai periculoasă contracandidată la titlu

Duşan Uhrin Jr: Dinamo este cea mai periculoasă contracandidată la titlu
Sursa foto: Dusan Uhrin
19 Feb 2009   •   11:37

Mai sunt doar zece zile până reîncepe Liga 1 şi echipele au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea de iarnă. Sub noua conducere, Ales Jindra şi Duşan Uhrin Jr., îşi propune, în mod firesc titlul de campioană. Consilierul sportiv, considerat de mulţi tehnicianul din umbră al echipei, Uhrin, consideră că echipa are forţa de a se bate pentru primul loc, atât datorită lotului bun de jucători, dar şi impresiei bune pe care a lăsat-o în amicalele din iarnă, câştigând opt partide şi pierzând două.
Pentru a reedita performanţa de anul trecut, câştigarea campionatului, CFR Cluj este nevoită se recupereze un handicap de şase puncte. Dinamo, liderul campionatului, conduce în clasament cu 35 de puncte, cu unul mai mult decât Unirea Urziceni şi cu şase în avantaj faţă de FC Timişoara, Steaua şi CFR Cluj. Uhrin se teme deja că îi va fi greu echipei sale să treacă de Dinamo, aceasta având avantajul poziţiei din clasament şi al atacului de calitate, potrivit prosport.ro.
?Dinamo este principala noastră contracandidată la titlu, au o poziţie favorabilă în clasament şi un atac foarte bun?.
Prin comparaţie cu "câinii", consilierul nu este la fel de impresionat de atacul clujenilor. Deşi nu duc lipsă de nume importante în avanposturi, "feroviarii" din Cluj-Napoca nu sunt suficient de pragmatici, reuşind să marcheze prea rar în perioada de pregătire, raportat la numărul de ocazii pe care echipa a reuşit să şi le creeze, se arată în sursa citată.
?Este adevărat că am avut multe ocazii de gol în amicale şi nu prea am marcat, dar acest lucru nu o să se întâmple şi în campionat. Acolo o să fie cu totul altceva. Nu pot să spun dacă mi-ar fi fost de ajutor Fabbiani sau nu. Este un jucător foarte bun, dar nu evoluează la CFR şi nu are rost să vorbim iar până la vară mai este mult timp. Mara poate fi o soluţie în atac.", se consolează cehul.
Cu toate acestea, Uhrin nu ia perioada de pregătire drept indicator cert pentru ceea ce va urma în retutul campionatului. Nici măcar sistemul de joc din prima partidă din retur nu este obligatoriu să fie acelaşi cu cel folosit în perioada de pregătire. De când cei doi cehi au venit la CFR Cluj, sistemul implementat în prealabil de Maurizio Trombetta a fost dat uitării complet. Uhrin preferă un 4-1-3-2 mobil, în care jucătorii vor fi mutaţi deseori în funcţie de situaţiile care apar în timpul meciurilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Liga I
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close