Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Egal decis de greşelile arbitrilor în derbyul Clujului

Egal decis de greşelile arbitrilor în derbyul Clujului

Egal decis de greşelile arbitrilor în derbyul Clujului
Sursa foto: Foto: gsp.ro
14 Apr 2011   •   22:37

CFR şi Univeristatea au încheiat la egalitate în derbyul Clujului, scor 1-1, la capătul unui meci al cărui rezultat a fost hotărât de două greşeli de arbitraj. Campioana a marcat prin Emanuel Kone, care a plecat dintr-un offside clar, echipa lui Ionuţ Badea restabilind egalitatea după o fază controversată, la care mingea a căzut pe linia porţii lui Nuno Claro. 

 
Mult fum în debutul meciului din Gruia, provocat de galeriile celor două echipe. Atunci când, într-un final, ceaţa s-a ridicat, elevii lui Ionuţ Badea au arătat mai bine, deşi primele momente importante au venit la poarta lui Marius Popa, dar Buş şi Sare au greşit ţinta.
 
Totula s-a schimbat după un sfert de oră. Deja avertizat pentru o intrare dură asupra lui Peralta, Mendy a mai făcut un fault prostesc şi a primit al doilea galben. Echipă cu experienţă, CFR a profitat imediat, e adevărat, şi ajutată de tuşier, care nu a semnalizat offsideul din care a plecat Emanuel Kone. Mijlocaşul campioanei l-a driblat pe Popa şi apoi, dintr-un unghi dificil, a marcat pentru deschiderea scorului.
 
Obişnuiţi în ultima vreme să evolueze în inferioritate numerică, oaspeţii au încercat să ameninţe poarta lui Nuno Claro, dar fără a reuşi mare lucru. Ba mai mult, ar fi putut primi un alt gol înainte de pauză, însă lovitura de cap a lui Cadu a trecut pe lângă.
 
Debutul părţii secunde a fost controlat autoritar de „şepcile roşii”, care şi-au ţinut adversarul în majoritatea timpului în propria jumătate şi au lovit de două ori bara, prin Boştină şi Cojocnean. Singura replică a CFR-ului, timidă e adevărat, a venit din partea lui Sergiu Buş, care a trimis pe lângă poartă dintr-o poziţie dificilă.
 
De parcă omul în minus şi ghinionul nu ar fi fost suficiente pentru Ionuţ Badea, antrenorul oaspeţilor a rămas şi fără Claudiu Niculescu, lovit neintenţionat de Cadu şi scos de pe teren pe targă, după câteva minute în care a primit îngrijiri medicale chiar pe gazon. A fost momentul care parcă a turnat definitiv plumb în picioarele jucătorilor Universităţii, incapabili să mai pună presiune asupra gazdelor, care şi-ar fi putut char dubla avantajul în minutul 89, dar Emanuel Kone, scăpat singur pe centru, nu a reuşit să-l învingă pentru a doua oară pe Marius Popa.
 
Este deja un clişeu că fotbalul îi răsplăteşte pe cei care nu renunţă niciodată. O expresie care s-a potrivit de minune pentru U, mingea trimisă de Cojocnean din lovitură liberă căzând pe linie după ce a lovit bara, fază la care asistenul a considerat că trebuie acordat gol. 
 
Într-un fel, s-a făcut dreptate. CFR a deschis scorul din offside, „şepcile roşii” au jucat în inferioritate numerică 75 de minute, dar au dominat, au avut ocaziile mai mari şi au egalat printr-un gol fantomă. Din păcate, încă un derby decis de greşeli de arbitraj.
 
CFR: Nuno Claro - Nuno Diogo, Cadu, Rada, Nicoară (Veloso 79) - B. Sare, G. Mureşan - E. Kone, Peralta (Kivuvu 88), Bastos - Sg. Buş (Batin 77)
 
U Cluj: M. Popa - Unguruşan, Pele, Abrudan, Mendy - Cojocnean, Nasser, Boştină (Delgado 60), Ad. Cristea - Machado (Bazzi 19), Cl. Niculescu (Voican 73).

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Universitatea Cluj derby Liga I
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close