Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Emoţii pentru trei puncte sub Tâmpa. FC Braşov - Farul Constanţa 2-1 (VIDEO)

Emoţii pentru trei puncte sub Tâmpa. FC Braşov - Farul Constanţa 2-1 (VIDEO)

Emoţii pentru trei puncte sub Tâmpa. FC Braşov - Farul Constanţa 2-1 (VIDEO)
Sursa foto: romeo surdu
08 Mai 2009   •   19:52

Speranţele Braşovului de a se califica în Europa League au rămas intacte după o partidă mai grea decât s-ar fi aşteptat Răzvan Lucescu la pauză. Farul, echipă fără obiectiv pe acest final de campionat, a recuperat un gol la scorul de 0-2 şi a părut, la un moment dat, capabilă să dea peste cap calcului hârtiei.
Farul a venit ca victimă sigură sub Tâmpa, în condiţiile în care şansele de salvare de la retrogradare ţin de domeniul fanteziei. Prima ocazie le-a aparţinut oaspeţilor, într-adevăr, Măţel testându-l pe Stelea cu o lovitură liberă de la depărtare, dar favoriţii şi-au intrat repede în mână şi au făcut legea pe teren. Surdu a scăpat singur într-un sprint periculos în careul advers şi portarul Curcă s-a repezit şi l-a luat cu fulgi cu tot. Nu Surdu a bătut penalty-ul însă, ci căpitanul Robert Ilyeş, care l-a trimis pe portar în dreapta şi a înscris în minutul 16.

Al doilea gol a venit şi el foarte repede, peste doar opt minute. Acelaşi Surdu l-a pus într-o poziţie decisivă pe un coleg, după ce a fost angajat excelent cu o pasă lungă pe flancul drept. Jucătorul renegat în Ghencea i-a pasat excelent exact în faţa porţii lui Sburlea, iar acesta nu a ratat, trimiţând mingea în plasă din plonjon.

Braşovenii au jucat foarte bine şi după ce şi-au creat un avantaj de două goluri, iar Romeo Surdu a arătat că este într-o zi mare, în care puţini adversari l-ar putea opri. Totuşi, meciul şi-a pierdut ritmul spre finalul primei reprize, Răzvan Lucescu dorind, probabil, să conserve energia echipei sale atunci când avea posibilitatea..
Fotbalul a părut în mare pericol după pauză, cu Farul neîncrezătoare că poate întoarce rezultatul şi "stegarii" mulţumiţi cu avantajul luat. Ilyeş şi Roman au pus oarecum în dificultate poarta lui Curcă, dar oaspeţii au fost cei care au produs surpriza în minutul 71, după o centrare a lui Gerlem din lovitură liberă şi o deviere pe spate cu capul a lui Ben Teekloh.

Curaj la pachet pentru oaspeţi a fost golul venit din senin, iar Măţel a trecut foarte aproape de egalare în minutul 84, când a şutat violent, dar Stelea a respins. Roman a fost şi el aproape de golul izbăvirii pentru echipa lui Lucescu, întinzându-l serios pe Curcă după o lovitură de cap plasată exact sub transversală. Meciul s-a terminat cu scoruld e 2-1 pentru gazde, puncte importante, dar prea multe emoţii, ar putea spune unii, pentru un meci jucat acasă cu o echipă ca şi retrogradată.
FC Braşov: Stelea (Kajcsa '86) - Voicu, B. Niculae (N. Constantin '49), Oroş, Ezequias - Roman, P.Adriano, Ilyes, C.Munteanu - Sburlea (Hadnagy '68), Surdu. Antrenor: Răzvan Lucescu
Farul Constanţa: Curcă - Măţel, Pahor, Rastovaci, Vukomanovici - Băcilă (Fatay '81), 23. Pătraşcu, Ben Teekloh, Nanu (Gerlem '46) - Rusmir - Pantelie (Alibec '61). Antrenor: Lucian Marinof
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close