Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Extaz pentru olteni. Florin Costea şi "U" Craiova au "forfecat-o" pe Dinamo, scor 2-0 (VIDEO)

Extaz pentru olteni. Florin Costea şi "U" Craiova au "forfecat-o" pe Dinamo, scor 2-0 (VIDEO)

Extaz pentru olteni. Florin Costea şi "U" Craiova au "forfecat-o" pe Dinamo, scor 2-0 (VIDEO)
Sursa foto: florin costea
08 Apr 2009   •   22:45

Declaraţiile pe care le-au dat dinamoviştii înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova erau unele care trădau o mare dorinţă de a nu le da oltenilor satisfacţuia unei victorii istorice. "Câinii" au întâlnit, însă, în teren o trupă de luptători care s-a războit pentru fiecare centimetru de teren şi a ţinut cu orice preţ să conducă ostilităţile. Partida a început mai târziu decât era programat din cauza torţelor aprinse de galerii, iar în primele zece minute ale meciului, fumul dens făcea ca vizibilitatea pe teren să fie foarte proastă.
Dinamo a fost aproape de a deschide scorul după doar două minute, când Ousmane N'Doye, accidentat şi schimbat cu Boştină în minutul 16, a şutat la colţul scurt şi Bornescu a scos cu mare greutate. Această fază avea să fie, însă, doar un foc de paie, craiovenii jucând foarte bine şi creându-şi ocazii. Minutul 20 a adus prima sclipire Universităţii, Florin Costea reuşind să marcheze în urma unei faze pe care tot el a creat-o. Internaţionalul român a şutat foarte bine de la distanţă dar Lobonţ a respins în stânga. De acolo, însă, mingea a fost centrată iar la Costea care a reuşit o execuţie fabuloasă şi l-a bătut pe portarul "naţionalei" cu o foarfecă extraordinară.

Avantajul de un gol nu a fost, însă, de ajuns pentru "juveţi", care au continuat să joace sus şi şansele de a marca au continuat să vină. Minutul 34 a adus al doilea gol al Universităţii, după o fază creată de acelaşi Florin Costea. Atacantul a făcut o incursiune foarte bună, a depăşit doi fundaşi dinamovişti şi a şutat puternic, iar Lobonţ a repins în bară. Mingea avea să ricoşeze, însă, la Mihai Costea, singur în faţa porţii, care nu a iertat şi echipa lui Napoli avea deja 2-0.

Până la pauză tot oltenii au mai trecut o dată aproape de gol, Andrei Prepeliţă şutând pe lângă poartă dintr-o poziţie extraordinară.
Aşteptată de Craiova să atace, Dinamo nu a reuşit să pună presiunea necesară în repriza secundă, una în care echipa lui Mircea Rednic nu avea cum să marcheze în condiţiile în care ocaziile mari au lipsit. Minutul 63 a adus un şut în diagonală al lui Marius Niculae, intrat şi el pe parcurs, care a trecut la mare distanţă de poarta lui Bornescu. Şansele gazdelor au crescut şi mai mult în minutul 69, atunci când fostul atacant al Craiovei, acum urât de peluza olteană, Claudiu Niculescu a avut un gest nesportiv şi a fost eliminat direct de către arbitrul Balaj.

Napoi a dat, în acest moment, semnalul ca echipa să se retragă în defensivă în faţa unui adversar impotent în atac, iar spectacolul s-a mutat în tribune, unde fanii au rupt scaune şi au făcut valuri. Partida nu avea cum să se termine altfel decât cu victoria Universităţii, iar oltenii au primit în cadou a doua victorie cu Dinamo din ultimii ani, precedenta venind în 2003.
Cele două echipe:
U Craiova: Bornescu - Dănănae, Stoica, Găman, Şoavă - Prepeliţă, Dilevski, Rose - Wobay, Mihai Costea, Florin Costea
Dinamo: Lobonţ - Blay, Tamaş, Moţi, B. Simao - Torje, Papa Malick, N'Doye, Cristea - Dănciulescu, Niculescu

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close