Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Farul retrogradează fără drept de apel. Doar Mediaş mai păstrează şanse la TAS (VIDEO)

Farul retrogradează fără drept de apel. Doar Mediaş mai păstrează şanse la TAS (VIDEO)

Farul retrogradează fără drept de apel. Doar Mediaş mai păstrează şanse la TAS (VIDEO)
10 Iun 2009   •   22:28

La fel ca şi lupta pentru locul doi în clasamentul Ligii I, bătălia din subsolul clasamentului se va decide la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Farul Constanţa spera într-un eşec al Politehnicii Iaşi şi într-o decizie favorabilă la TAS în ?cazul nocturna?, ce ar fi adus cele două echipe la egalitate de puncte, iar o înfrângere a Mediaşului cu CFR Cluj ar fi scos ?rechinii? la mal.

Partida Poli Iaşi ? Farul Constanţa din etapa a 5-a a fost întreruptă din cauza problemelor la nocturnă şi a fost apoi reprogramată în luna octombrie. Moldovenii s-au impus cu 2-1, însă Farul a atacat decizia la TAS, astfel că o penalizare cu pierderea meciului la masa verde de către ieşeni ar putea salva Gaz Metan Mediaş de la retrogradare.

În schimb, în ultima etapă, Poli Iaşi a smuls un rezultat de egalitate în Giuleşti, 2-2 cu Rapid (ceea ce a ajutat şi Steaua să ajungă în Europa League), în timp ce constănţenilor li s-au înecat corăbiile la Ploieşti, acolo unde CS Otopeni a realizat scorul campionatului, 6-0. Golurile victoriei gazdelor au fost marcate de Victoraş Iacob '4 , '32 şi '50, Negru '56, Pană '70, Drăghici '80.

Gaz Metan Mediaş a învins şi ea CFR Cluj, cu 2-0, pe teren propriu, şi s-a apropiat la un punct de Poli Iaşi, existând speranţe la o minune în afara terenului. Golurile au fost marcate de Bud '47 şi Eric '87.

Soarele ar putea ieşi la Mediaş şi dacă FC Argeş este retrogradată la ?masa verde? din cauza actelor de corupţie în care este implicat patronul Cornel Penescu.

Lăsând ?meciurile? din afara terenului deoparte, clasamentul Ligii I la retrogradare arată în felul următor:
14. Poli Iaşi ? 37 puncte
15. Gaz Metan Mediaş ? 36 puncte
16. Farul Constanţa ? 30 puncte
17. CS Otopeni ? 22 puncte
18. Gloria Buzău ? 17 puncte


Gaz Metan Mediaş, Farul Constanţa, CS Otopeni şi Gloria Buzău au retrogradat în Liga a II-a.

Unirea Alba Iulia, Internaţional Curtea de Argeş, Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Ploieşti au promovat în Liga I.

Rapid - Poli Iasi 0-1


Rapid - Poli Iasi 2-1. Gol Spadacio


Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close