Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Argeş şi Steaua, băgate la "cuptor" pe 1 şi 8 iulie de Comisia de Disciplină? Echipele depind de DNA

FC Argeş şi Steaua, băgate la "cuptor" pe 1 şi 8 iulie de Comisia de Disciplină? Echipele depind de DNA

FC Argeş şi Steaua, băgate la "cuptor" pe 1 şi 8 iulie de Comisia de Disciplină? Echipele depind de DNA
Sursa foto: cornel penescu
25 Iun 2009   •   20:26

Comisia de Disciplină de LPF a decis să amâne verdictul în cazul "Valiza" şi al mitelor lui Cornel Penescu pentru luna august. O mare importanţă în împingerea termenelor în august au avut-o rapoartele DNA, care vor putea fi puse la dispoziţia comisiei în acea perioadă. FC Argeş şi Steaua ar putea avea, atunci, surprize neplăcute dacă se consideră că acţiunile patronilor au încălcat regulamentele sportive.
Steaua va fi atentă la acţiunile Comisiei de Disciplină din 8 iulie, atunci când va începe citarea şi anchetarea persoanelor care au avut importanţă în cazul "Valiza".
"În urma rechizitoriului Parchetului în cazul Valiza, s-a solicitat Comisiei de Disciplină o serie de măsuri disciplinare. Există o sesizare a Federaţiei Române de Fotbal faţă de persoanele din fotbal implicate în acest caz, care nu au fost anchetate până acum. Aceste persoane au fost citate de către Comisia de Disciplină. Termenul a fost stabilit la data de 8 iulie, pentru a se îndeplini procedura de citare a acestor persoane, nu numai la club, pentru că sunt unele persoane care nu au legătură cu clubul Steaua, dar şi la domiciliu. Până acum, doar două persoane din fotbal au fost audiate în acest dosar: Ioan Horoba şi Adrian Mititelu", a precizat vicepreşedintele Comisiei LPF, Adrian Neguţ, potrivit Mediafax.
Cazul echipei din Piteşti este şi mai delicat, deoarece este neclar în ce măsură actele de corupţie şi cele care nu sunt "decât" încălcări ale regulamentelor sportive se întrepătrund.
"În acest caz, noi trebuie să facem distincţia clară între corupţie şi abaterea disciplinară, aşa cum este ea reglementată în regulamentele şi statutele fotbalului românesc. Termenul a fost stabilit pentru data de 1 iulie. Până atunci, Comisia va trimite o adresă către DNA Piteşti, pentru a ni se comunica stadiul cercetărilor şi dacă au fost trimise în instanţă persoanele anchetate. Această adresă este necesară pentru că, până acum, DNA nu ne-a trimis decât ordonanţe prin care se arată că s-a început urmărirea penală a unor persoane", a completat Neguţ.
"Am stabilit citarea clubului FC Argeş, de la care solicităm să ni se precizeze care dintre persoanele anchetate de DNA au calitate oficială în cadrul clubului, pentru că sunt şi alte persoane implicate, angajate la firma domnului Penescu. Astăzi, am citat toate persoanele din ordonanţele DNA. Astfel, i-am citat, la club, pe domnii Penescu, Libertatu, Mincă, Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin. La sediul CCA, i-am citat pe Gheorghe Constantin, Bogaciu, Corpodean, Savaniu şi Lică. Toţi aceştia ar fi putut săvârşi abateri disciplinare", a explicat oficialul LPF confuzia din cazul de dare şi luare de mită care are în centru patronul clubului FC Argeş.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close