Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Timişoara ? Dinamo 0-3. Execuţie în Banat (VIDEO)

FC Timişoara ? Dinamo 0-3. Execuţie în Banat (VIDEO)

FC Timişoara ? Dinamo 0-3. Execuţie în Banat (VIDEO)
08 Noi 2008   •   22:32

Atmosferă de vis pe ?Dan Păltinişanu? din Timişoara, unde aproape 30.000 de spectatori au asistat la partida dintre Dinamo Bucureşti şi FC Timişoara.
Bănăţenii aveau în spate 11 ani de complexe şi frustrări dinamoviste, dar sperau ca de această dată să pună capăt acestei perioade de coşmar din faţa rivalilor din Bucureşti, în speţă, Dinamo.
Primele minute ale partidei sunt cu dueluri tactice la mijlocul terenului, dar echipa din Şos. Ştefan cel Mare, dă dovadă de mai multă maturitate şi preia ostilităţile, printr-un joc de pase mult mai bine pus la punct şi prin ruperi de ritm ameţitoare pentru fundaşii de pe Bega. Şi ca tabloul să fie complet, Boştină execută o lovitură liberă de pe partea dreaptă şi balonul este deviat de Brezinsky în proprie poartă. 1-0 pentru Dinamo şi fundşul timişorean este la al doilea autogol consecutiv, după ?reuşita? de la Galaţi.
Elevii lui Uhrin se năpustesc în atac, dar fără sorţi de izbândă, astfel că tabela rămâne neschimbată. Ovidiu Haţegan, centralul întâlnirii, arată 4 cartonaşe galbene, câte două de fiecare parte în prima repriză (Torje şi Izvoranu de la oaspeţi, Cisovsky şi Magera de la gazde).
În a doua parte a jocului avem parte de acelaşi joc hipnotizant al ?câinilor?, Timişoara este în continuare incapabilă de a face faţă acestui iureş alb-roşu, şi apatică în atac. Cei doi ?stâlpi? ai apărării bănăţene sunt deseori depăşiţi de viteza lui Torje, iar Dănciulescu (`53) şi noul intrat Andrei Cristea (`70) majorează scorul la un neverosibil 3-0, profitând de spaţiile largi oferite de cei doi stoperi timişoreni.
Ajutată şi de scorul de pe tabela de marcaj, Dinamo este mai calmă, şi dă fiori suporterilor gazdă prin contraatacurile fulgerătoare ale lui unui Dănciulescu precis şi inspirat.
De menţionat că în ultimele minute ale partidei, Boştină şi Ropotan sunt eliminaţi, ambii pentru cartonaşele galbene dublate, unul pentru proteste, iar celălalt pentru tregeri de timp.
Timişoara a început ca o echipă mare dar termină în genunchi o partidă care a confirmat adevăratul lider al clasamentului Ligii I.
Suporterii dinamovişti au fost avertizaţi în timpul partidei că vor fi evacuaţi în cazul în care vor mai aprinde torţe sau vor continua să arunce cu petarde înspre sectoarele ocupate de spectatorii echipei gazdă. Avertismentul a venit după ce bucurştenii au aprins torþe şi, împreunã cu mai multe petarde, le-au aruncat spre sectoarele ocupate de suporterii formaţiei FC Timişoara.
Iată câteva declaraţii date la finalul partidei:
Ionel Dănciulescu: ?Am fost mai buni la toate capitolele. Ştiam că aici ne aşteaptă un meci greu, un public ostil şi am fost motivaţi. Important e că rămînem pe primul loc în clasament.?
Marian Iancu:? Trebuie să recunoaştem supremaţia adversarului. Mă bucur pentru reacţia publicului, de asta e frumos fotbalul. Ambii apărători ai Timişoarei au pierdut pregătirea de vară, iar faptul că au marcat trei autogoluri în două meciuri consecutive e consecinţă a acestui fapt. Uhrin a fost neinspirat azi.?
Mircea Rednic: ?Nu ai cum să faci şi spectacol şi rezultate cu problemele avute, acum se vede că deja echipa leagă jocul, încep să apară relaţiile de joc. Cred că şi fanii au fost mulţumiti. Nu ştiu dacă şefii sunt mulţumiţi, important e că sunt mulţumit eu?.
FC Timişoara: Pantilimon, Bădoi, Cisovsky, Brezinsky, Milhazes, Stelian Stancu (Goga`58), Alexa,Balasz Borbely (Parks`57), Artiom Karamyan, Magera (Arman Karamyan`82), Gigel Bucur. Antrenor: Dusan Uhrin jr.
Dinamo:Lobonţ, Blay, Tamaş, Lucian Goian, Izvoranu, Torje (Mitea`82), Ropotan, Boştină, Adrian Cristea, Dănciulescu (Diakite`88), Miranda (Andrei Cristea`65). Antrenor: Mircea Rednic
Autogolul lui Brezinsky, 0-1:

Golul lui Dănciulescu, 0-2:

Golul lui Andrei Cristea, 0-3:

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Timisoara Dinamo Bucuresti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close