Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Timişoara - Steaua 0-1. Bucureştenii câştigă războiul neputinţei şi sunt co-lideri

FC Timişoara - Steaua 0-1. Bucureştenii câştigă războiul neputinţei şi sunt co-lideri

FC Timişoara - Steaua 0-1. Bucureştenii câştigă războiul neputinţei şi sunt co-lideri
Sursa foto: romeo surdu
01 Noi 2009   •   23:43

Steaua a spart o serie de cinci ani în care plecase fără victorie de la Timişoara şi a obţinut primul succes pe Bega de la acel 8-1 de poveste din 2004. "Roş-albaştrii" s-au impus la capătul unui meci foarte slab din partea ambelor echipe, care au arătat că dorinţa nu ţine loc şi de putinţă. În urma acestui rezultat, Steaua este la egalitate de puncte cu alte trei formaţii, în fruntea clasamentului Ligii I.
Ajutată de pasul greşit făcut de CFR Cluj, Timişoara avea şansa de a deveni singurul lider al Ligii I după partida de pe teren propriu cu Steaua. La rândul lor, steliştii ştiau că o victorie a lor i-ar fi dus la egalitate de puncte cu primul loc. Erau, deci motive suficiente pentru ca amândouă echipele să "pună osul" în meciul de pe Stadionul "Dan Păltinişanu". Iar meciul a fost unul de angajament.
Două echipe elimiante prematur din Cupa României au arătat că îşi doresc să lase impresie în campionat. "Roş-albaştrii" s-au aruncat în atac încă de la început, iar Timişoara lui Ioan Ovidiu Sabău a încercat să speculeze pe contraatac. Trimişi în atac de Mihai Stoichiţă, stelişii au surprins făcând pressing chiar şi în careul advers, o risipă de energie care, însă, nu a dus la crearea nici unei ocazii notabile. Pe măsură ce minutele treceau, neputinţa ofensivă a ambelor echipelor devenea evidentă. Zapata a fost testat în minutul 16 de Artiom Karamian cu un şut-centrare. Steliştii au vrut să reprice, dar nu au avut nici o ocazie de gol toată repriza, în timp ce la poarta cealaltă Curtean s-a luat la întrecere cu Zapata, columbianul ieşind învingător.
După pauză, jocul a fost asemănător cu ceea ce spectatorii au văzut şi în prima repriză. Jucătorii au încercat dar nu au prea putut. Steaua a avut prima sa ocazie a meciului în minutul 59, atunci când Surdu i-a pasat lui Nicoliţă, nemarcat în stânga, dar Bănel l-a luat la ţintă pe Pantilimon din situaţie clară. Timişoara ar fi putut marca din noroc în minutul 67, când Gigel Bucur a centrat din fugă de pe stânga, Baciu a încercat să respingă şi mingea a părut că ar putea intra în poartă. Au ratat şi au fost pedepsiţi.
Pe contratac, Steaua a reuşit ceea ce părea să nu poată face, Dayro Moreno a şutat pe jos, înşelător, Pantilimon a eşuat în a prinde mingea şi Surdu s-a aruncat la ea ca un adevărat dulău, trimiţând-o în poartă în minutul 68. Primul gol al Stelei la Timişoara de la incredibilul 1-8 din 2004, iar bănăţenii erau puşi în situaţia de a fi obligaţi să atace.
Timişoara s-a instalat repede în atac, a ratat două ocazii şi, apoi, a izbutit să marcheze prin Arman Karamian după o pasă cu capul de la Alexa. A fost, însă, ofsaid, tuşierul spaniol a anulat corect golul.
Ultimele zece minute ale partidei, dedicate de stelişti apărării rezultatului favorabil de pe tabelă, au însemnat şi revenirea pe teren a etern-accidentatului Cristi Tănase. Forbalistul pentru care Gigi Becali a plătit 1,8 milioane de euro a intrat pe teren în locul unul alt jucător revenit de curând, Ovidiu Petre. Tot Surdu, însă, a trecut pe lângă majorarea avantajului. Marcatorul primului gol a scăpat singur pe contraatac în minutul 87, faţă în faţă cu Pantilimon, şi a trimis pe lângă poartă dintr-o poziţie în care-i era interzis să facă acest lucru.
Bourceanu a ieşit, apoi, la rampă. Mai întâi a lovit transversala porţii lui Zapata cu un şut de la peste 20 de metri, dar nu s-a mulţumit şi a fost în centrul atenţie şi la faza următoare. L-a faultat violent pe Surdu la centrul terenului, inexplicabil, iar arbitrul i-a arătat direct cartonaşul roşu, trimiţându-l la duşuri.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close