Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Timişoara - "U" Craiova 1-1. Remiză cu tensiune şi violenţe între jucători

FC Timişoara - "U" Craiova 1-1. Remiză cu tensiune şi violenţe între jucători

FC Timişoara - "U" Craiova 1-1. Remiză cu tensiune şi violenţe între jucători
Sursa foto: mihai costea
26 Sep 2009   •   22:51

Meci ciudat pe stadionul "Dan Păltinişanu" între Timişoara şi Universitatea Craiova. Cele două formaţii, aflate în părţi opuse ale clasamentului Ligii I, s-au luptat aprig pentru cele tre puncte, atât la propriu cât şi la figurat. Fazele spectaculoase la cele două porţi s-au intercalat cu cele în care jucătorii îşi lăsau unii altora urme de crampoane pe picioare. Rezultatul a fost o remiză care nu mulţumeşte pe deplin pe nimeni, eventual doar pe cei doi marcatori, Mihai Costea şi Ioan Mera.
Universitatea a venit în Banat dintr-o postură ingrată. Aflată înaintea etapei a opta la limita zonei retrogradării, ?Ştiinţa? lui Eugen Neagoe a rătat în jocul prestat contra Timişoarei faptul că are nevoie mare de puncte.
Indignaţi de jocul agresiv al adversarilor, craiovenii au încercat să pună probleme pe contraatac şi au avut o primă ocazie foarte mare prin Trică, fotbalistul venit de la CFR Cluj trecând pe lângă şansa de a înscrie primul gol. Echipa lui Ioan Sabău nu a reuşit să îşi creeze ocazii mari, iar Universitatea a profitat.
Mihai Costea a redus tribunele la tăcere în minutul 43, când, după o pasă greşită a unui coleg, a anticipat bine reacţia fundaşului advers şi a şutat imparabil la colţul scurt.
Jocul mergea, după pauză, într-o direcţie care îi convenea lui Neagoe. Atacuri sterile la poarta lui Lung şi contre tăioase, precum cea a lui Florin Costea, ale Craiovei.
A venit, însă, minutul 61, când Mera a reuşit să marcheze după ce l-a incomodat subtil în săritură pe Lung, lucru care l-a înfuriat pe Mitchell. Australianul şi-a pierdut complet cumpătul şi i-a împins violent pe doi adversari, fiind apoi trântit la pământ la rândul lui de Park. Şocant, nimeni nu a primit cartonaş roşu la această fază.
La următoarea, însă, da! Furios, autorul golului de 1-1, Ioan Mera, l-a faultat extrem de dur cu crampoanele pe Trică şi a fost eliminat direct, iar Craiova putea încerca să revină la conducerea partidei.
Moralul bun era, însă, în tabăra grupării de pe Bega, iar Winston Parks a şutat din afara careului la o palmă de bară, în mintul 73. Craiovenii, nemulţumiţi de rezultat, au mizat în atac pe finalul de meci pe încă un jucător, Vali Badea.
Universitatea era să marcheze, imediat, dintr-o lovitură liberă, Nibombe deviind mingea în bara propriei porţi, dar norocul l-a protejat pe Pantilimon. Finalul partidei a fost unul de infarct pentru fanii olteni, Silviu Lung fiind mai întâi prieten cu Zeiţa Fortuna la şutul lui Bucur şi, apoi, apărând un şut foarte periculos al timişorenilor. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, un scor care nu avantajează nici una dintre echipe.
Craiova are, în urma acestui rezultat, doar opt puncte după tot atâtea etape. Timişoara stă sensibil mai bine, echipa lui Sabău însumând 14 puncte, cu două mai puţin decât liderul Unirea Urziceni. Cu toate acestea, bănăţenii pot fi depăşiţi duminică în clasament de Steaua şi CFR Cluj, care joacă împotriva echipelor FC Braşov şi, respectiv, Gloria Bistriţa, amândouă în deplasare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Universitatea Craiova FC Timisoara Liga I
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close