Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Timişoara ? Vfb Stuttgart 0-2, Marica a contribuit decisiv la eşecul bănăţenilor în Liga Campionilor

FC Timişoara ? Vfb Stuttgart 0-2, Marica a contribuit decisiv la eşecul bănăţenilor în Liga Campionilor

FC Timişoara ? Vfb Stuttgart 0-2, Marica a contribuit decisiv la eşecul bănăţenilor în Liga Campionilor
18 Aug 2009   •   22:18

FC Timişoara a pierdut prima manşă a play-off-ului pentru grupele Ligii Campionilor, fiind învinsă de Vfb Stuttgart cu 1-0 în Banat. Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău nu au mai putut repeta performanţa extraordinară din "dubla" cu Şahtior Doneţk, iar nemţii au executat FC Timişoara în doar două minute, în prima repriză.

Ciprian Marica, titular la oaspeţi, a dat tonul petrecerii şvabe, după ce a obţinut un cartonaş galben pentru Alexa şi o suspendare pentru partida retur, precum şi un penalty din care Stuttgart a deschis scorul. Marica a pătruns în careu şi a încercat să îl dribleze pe Pantilimon, dar goalkeeper-ul timişorean l-a faultat. Gebhart a transformat penalty-ul, iar două minute mai târziu Hleb a făcut ce a vrut cu apărarea bănăţenilor, punctând pentru 2-0.

Stuttgart a jucat apoi la conservarea rezultatului, unul ce îi asigură în mare măsură calificarea în grupele Ligii Campionilor. Magera a irosit cea mai mare situaţie a bănăţenilor, în minutul 31, când a trimis slab din 6 metri cu capul, deşi era complet liber. În repriza a doua, Pantilimon a salvat golul la şutul la vinclu al lui Marica, în minutul 66, iar un minut mai târziu a fost rândul lui Lehmann să se remarce, la mingea expediată de la 30 de metri de către Eder Bonfim. Ultima ocazie a meciului a aparţinut gazdelor, dar Claudiu Ionescu nu l-a putut învinge pe Lehmann din lovitură liberă, în minutul 89.

Desfăşurarea partidei
Minutul 5: Dan Alexa a primit cartonaşul galben după un duel cu Marica şi va fi suspendat pentru partida retur de la Stuttgart.

Minutul 15: Pantilimon a intervenit salvator la şutul-bombă expediat de Khedira de la 18 metri.

Minutul 27: Marica scapă singur spre poarta lui Pantilimon şi este oprit de portarul timişorean prin fault. Penalty pentru Stuttgart!

Minutul 28: Timo Gebhart transformă fără probleme şi Stuttgart conduce cu 1-0. Un gol extrem de preţios înscris în deplasare. Pantilimon s-a dus pe colţul opus.

Minutul 30: Nici nu s-au trezit bine după primul gol primit şi bănăţenii se văd conduşi cu 2-0. Hleb a făcut slalom printre fundaşii lui FC Timişoara şi l-a lobat pe Pantilimon.

Minutul 31: Ocazie imensă pentru FC Timişoara. Centrare în careu care îl găseşte pe Maghera nemarcat, dar lovitura de cap a acestuia este imprecisă.

Minutul 66: Bonfim şutează puternic de la 25 de metri şi îl pune la grea încercare pe Lehmann.

Minutul 67: Artiom Karamyan vede cartonaşul galben şi va lipsi în meciul retur.

Au evoluat echipele:

FC Timişoara:: Pantilimon - Bonfim, Nibombe, Cisovsky, Artiom Karamian (Latovlevic 76) - Stancu, Alexa, Scutaru (Borbely 46), Arman Karamian - Bucur, Magera (Ionescu 68). Rezerve: Taborda, Vrsici, Curtean.

VFB Stuttgart: Lehmann - Celozzi, Tasci, Delpierre, Magnin - Gebhart (Rudy 86), Khedira, Hitzlsperger, Hleb (Elson 60) - Marica, Pogrebnyak (Schieber 76). Rezerve: Ulreich, Niedermeier, Boka, Cacau.


Alte partide care se dispută marţi în play-off-ul Ligii Campionilor:
Celtic Glasgow ? Arsenal 0-2 (Gallas 43, Caldwell*autogol 71)
FC Copenhaga ? APOEL Nicosia 1-0 (Pospech 54)
Şerif Tiraspol ? Olympiakos Pireu 0-2 (Cearense 46, Mitroglou 81)
Sporting Lisabona ? Fiorentina 2-2 (Vukcevic 58, Veloso 66 / Vargas 6, Gilardino 79)

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close