Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Timişoara ? Vfb Stuttgart: la doi paşi de tărâmul viselor - grupele Ligii Campionilor

FC Timişoara ? Vfb Stuttgart: la doi paşi de tărâmul viselor - grupele Ligii Campionilor

FC Timişoara ? Vfb Stuttgart: la doi paşi de tărâmul viselor - grupele Ligii Campionilor
Sursa foto: Gigel Bucur
18 Aug 2009   •   08:59

Atât FC Timişoara, cât şi Vfb Stuttgart se află la două jocuri distanţă de o calificare de vis în grupele Ligii Campionilor. Bănăţenii vor să repete performanţa României de anul trecut, când ţara noastră a avut două reprezentante în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din Europa, iar rezultatele de până acum arată că FC Timişoara nu ţine cont de reputaţia adversarilor.

După ce a eliminat câştigătoarea Cupei UEFA în turul trei preliminar, formaţia condusă de Ioan Ovidiu Sabău se ia acum la trântă cu Stuttgart-ul lui Ciprian Marica. FC Timişoara porneşte ca outisderă şi în această partidă, dar plină de încredere că o evoluţie precum în runda precedentă ar putea să o ducă în grupele Ligii.

De partea cealaltă, şvabii sunt şi ei atraşi de mirajul banilor. Bugetul lui Stuttgart este mic comparativ cu cel al granzilor din Europa, astfel că veniturile din Liga Campionilor nu pot fi subestimate.

Mai mult, şocul unei eliminări ar putea avea un efect negativ şi asupra evoluţiilor echipei în restul sezonului din Germania. Schalke 04 a suferit o astfel de dezamăgire sezonul trecut, când, după eliminarea suferită în faţa celor de la Atletico Madrid, au eşuat în Cupa UEFA şi au terminat abia pe locul 8 în Bundesliga.

Stuttgart vrea totodată să refacă imaginea clubului din ultimele evoluţii europene. După ce au câştigat titlul în 2007, şvabii sub conducerea lui Armin Veh au pierdut cinci din şase partide în faza grupelor şi au terminat pe ultimul loc, ratând totodată calificarea în Cupa UEFA.

Alte partide care se dispută marţi în play-off-ul Ligii Campionilor:
Celtic Glasgow ? Arsenal
FC Copenhaga ? APOEL Nicosia
Şerif Tiraspol ? Olympiakos Pireu
Sporting Lisabona ? Fiorentina

Toate meciurile sunt programate la ora 21:45, ora României. Meciul dintre FC Timişoara şi Vfb Stuttgart este televizat de TVR1.

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close