Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Vaslui, la a doua remiză în grupele Europa League: 2-2 cu FC Zurich

FC Vaslui, la a doua remiză în grupele Europa League: 2-2 cu FC Zurich

FC Vaslui, la a doua remiză în grupele Europa League: 2-2 cu FC Zurich
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    30 Sep 2011   •   00:04

FC Vaslui a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul de la Piatra Neamţ cu FC Zurich din grupa D a Europa League. Echipa lui Viorel Hizo a reeditat practic meciul de la Roma cu Lazio. A fost condusă la pauză, a întors rezultatul după pauză, a avut om în plus, dar nu a reuşit să se impună. 

 
Cu două puncte din tot atâtea meciuri, galben-verzii se află totuşi pe poziţia secundă, în spatele liderului Sporting, adversar pe care îl vor întâlni în următoarele două partide.
 
Viorel Hizo a trimis pe teren o formulă de echipă ofensivă, dar vasluienii nu au reuşit să-i dea prea multe emoţii lui Leoni, deşi au fost mai prezenţi în jumătatea oaspeţilor. Singurele momente în care portarul lui Zurich a avut motive de îngrijorare au fost în startul partidei, când Adailton a trimis cu capul peste, şi în minutul 22, l şutul puternic, dar pe centru, al lui Sânmărtean.
 
Cu un joc exact în apărare şi bazat pe viteza oamenilor din avanposturi, elveţienii au avut ocaziile mai importante, Chermiti şi Nikci arătând limitele apărătorilor moldoveni, înainte ca francezul Alphonse să marcheze în minutul 32, după ce a finalizat cu o lovitură de cap centrarea perfectă a lui Aegerter.
 
Elevii lui Hizo au fost mult mai incisivi după pauză şi, în minutul 60, Sânmărtean a inventat o pasă senzaţională pentru Wesley, iar brazilianul a fost trântit în careu de Phillipe Koch, care a fost eliminat pentru fault în postură de ultim apărător. Acelaşi Wesley a transformat lovitura de la 11 metri şi a egalat, pentru ca Temwanjera să-i aducă în avantaj pe vasluieni cu un sfert de oră înainte de final.
 
La fel ca la Roma, FC Vaslui nu a reuşit să profite până la capăt de omul în plus şi, în minutul 78, Mehmedi a egalat în urma unei lovituri libere executate perfect de Rodriguez. În ciuda asaltului din final şi a ocaziilor irosite de Adailton, Papp şi Sânmărtean, scorul a rămas 2-2, însă echipa patronată de Adrian Porumboiu continuă să se afle pe poziţie calificantă, profitând de rezultatul celuilalt meci din grupa D.
 
La Lisabona, Sporting a câştigat în faţa lui Lazio cu 2-1 şi are punctaj maxim după două etape. Lusitanii au deschis scorul prin Van Wolfswinkel, însă echipa din capitala Italiei a egalat prin germanul Klose. Victoria gazdelor a fost adusă în prelungirile primei reprize de golul marcat de Insua.
 
FC Vaslui: Cerniauskas - Papp, Milanov, Farkas, Sânmărtean, Pavlovic, Wesley, Bello (R. Costin 46), Adailton, Milisavljevic (Jovanovic 72), Temwanjera
 
FC Zurich: Leoni - Jorge Teixeira, Rodriguez, R. Koch, P. Koch, Zouaghi, Aegerter, Nikci (Mehmedi 63), Schonbachler, Chermiti (Barmettler 63), Alphonse.

 

×
Subiecte în articol: FC Vaslui europa league Viorel Hizo
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close